Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
geoponiko-panepistimio-arxaia-olympia
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Συνεργασία με την Κοινότητα Στρεφίου Αρχαίας Ολυμπίας
Πρωτόκολλο Συνεργασίας, με σκοπό, μέσω κοινών δράσεων, να συμβάλλουν, στους νέους ρόλους της γεωργίας, όπως η παραγωγή, η μεταποίηση, η εμπορία και οι υπηρεσίες

Ο  Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σπυρίδων Κίντζιος,  και η Πρόεδρος της Κοινότητας Στρεφίου, κα Αθανασία Κούρβα, υπέγραψαν  τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 στην Πρυτανεία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών,  Πρωτόκολλο Συνεργασίας, με  σκοπό,  μέσω κοινών δράσεων,  να συμβάλλουν,  στους νέους ρόλους της γεωργίας, όπως η παραγωγή, η μεταποίηση, η εμπορία και οι υπηρεσίες,  οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξη και μαζί με τα νέα μέσα όπως η βιοτεχνολογία, οι αυτοματισμοί, τα  βιολογικά συστήματα, οι τεχνολογίες διαδικτύου κλπ, να διασφαλίσουν την αύξηση της παραγωγικότητας, σε συνδυασμό με την ποιότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια των προϊόντων, πάντα με μια παραγωγική διαδικασία που σέβεται το περιβάλλον. Το παρόν Πρωτόκολλο έχει διάρκεια πέντε  ετών με δυνατότητα παράτασης.

Ο  Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σπυρίδων Κίντζιος,  τόνισε ότι «Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την υπερεκατονταετή ιστορία του και την πανελλήνια εμβέλεια των δράσεων του, θα συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής αγροτικής κοινωνίας με όλα τα πρόσφορα μέσα, αξιοποιώντας ιδιαίτερα την τεχνογνωσία παροχής γεωργικών συμβουλών».

Η Πρόεδρος  της Κοινότητας Στρεφίου, κ. Αθανασία Κούρβα, ανέφερε ότι  «Το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων  της περιοχής μας ασχολείται με τον αγροτικό τομέα. Αυτό καθιστά την αγροτική δραστηριότητα, κρίσιμης σημασίας για το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού. Η σημαντικότητα του αγροτικού τομέα για την τοπική οικονομία,  μας οδηγεί, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην ανάληψη  πρωτοβουλιών και δράσεων, όπως αυτή με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με στόχο  να  ενισχυθούν  τα τοπικά πλεονεκτήματα  και να μεγιστοποιηθούν οι ωφέλειες για την τοπική κοινωνία».

geoponiko-panepistimio-arxaia-olympia

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανοίγει καινούριους ορίζοντες και θέτει γερά θεμέλια για δράσεις  όπως είναι:

  • Η εγκαθίδρυση συνεργασίας σε όλους τους τομείς, όπου υπάρχει κοινό εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό και διοικητικό ενδιαφέρον με γνώμονα την αριστεία και την γνωσιακή ανάπτυξη και των   δύο κοινοτήτων.
  • Η συμμετοχή και των δύο φορέων σε δράσεις πληροφόρησης -ενημέρωσης, εκπαίδευσης κατάρτισης και έρευνας, στο βαθμό που είναι εφικτό με βάση τους κείμενους κανόνες.
  • Η συνεργασία- δικτύωση μεταξύ των  επιμέρους μονάδων, γραφείων ή επιτροπών των δύο φορέων και η από κοινού  αξιοποίηση   υπαρχόντων υποδομών και τεχνογνωσίας.
  • Η διαμόρφωση πλαισίου που θα  ενισχύει την έρευνα σε τομείς ειδικού  ενδιαφέροντος.
  • Η υποβολή κοινών Ερευνητικών Προτάσεων.
  • Η οργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων, καθώς και δραστηριοτήτων εκπαίδευσης -κατάρτισης και πληροφόρησης- ενημέρωσης (π.χ. Workshops, Ημερίδων, Σεμιναρίων, Συνεδρίων, κλπ), με την ενδεχόμενη συμμετοχή και άλλων ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων.
  • Η υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης, από κοινού.

 


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Κλειστά σχολεία στην Ξάνθη: «Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι»
Ερωτήματα των εκπαιδευτικών Ξάνθης για το κλείσιμο των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών
Κλειστά σχολεία στην Ξάνθη: «Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι»
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: 18 βασικές οδηγίες για να προστατευτείτε από την παγωνιά
Ένα χρήσιμο οδηγό με 18 συμβουλές εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για να αντιμετωπίσουμε με ασφάλεια τις χαμηλές θερμοκρασίες
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: 18 βασικές οδηγίες για να προστατευτείτε από την παγωνιά
tsanta
Υποψήφιοι Διευθυντές Εκπαίδευσης: Πάνω από 1.600 οι αιτήσεις-Έπονται οι αιτήσεις για Συμβούλους Εκπαίδευσης
Ξεκινά η επεξεργασία των αιτήσεων, ενώ ακολουθούν οι αιτήσεις για τις θέσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης από εκπαιδευτικούς και μέλη του Ειδικού...
Υποψήφιοι Διευθυντές Εκπαίδευσης: Πάνω από 1.600 οι αιτήσεις-Έπονται οι αιτήσεις για Συμβούλους Εκπαίδευσης