Σεξουαλική παρενόχληση στο ΕΚΠΑ: «Ζητούσε φωτογραφίες για να μας περάσει στο μάθημα»
ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Φοιτήτριες των ΜΜΕ καταγγέλλουν καθηγητή του ΕΚΠΑ για παραβιαστικές και σεξιστικές συμπεριφορές

Την απομάκρυνση καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, ζητά ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής, με αφορμή τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και εκδικητικές συμπεριφορές προς φοιτητές και φοιτήτριες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριώνο συγκεκριμένος καθηγητής «ζητούσε από τους φοιτητές επικοινωνία μέσω κοινωνικών δικτύων (όπως facebook) «για να είναι πιο άμεση» καταλήγοντας να στέλνει προσωπικά μηνύματα φτάνοντας σε σημεία σεξουαλικής παρενόχλησης, ζητούσε από φοιτήτριες γυμνές φωτογραφίσεις στο εργαστήριο, εκδικούταν και έφτανε σε σημεία λεκτικής υποτίμησης και προσωπικού υποβιβασμού απέναντι σε φοιτητές, ζητούσε ακόμα και πιστοποίηση στις εξετάσεις μέσω σέλφι και προσωπικών φωτογραφιών εκμεταλλευόμενος τη θέση του και την εξουσία που του δίνει η καθηγητική ιδιότητα απέναντι στους φοιτητές».

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, μίλησαν το πρωί η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη και η Ιωάννα Καρδούλια, φοιτήτρια του Τμήματος, περιγράφοντας την υπόθεση.

«Η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή. Πρόκειται για καθηγητή του Τμήματος, ο οποίος ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο, δηλαδή γυμνές. Ωστόσο, οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια της ΕΔΕ, δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις», αναφέρει αρχικά η κ. Γεωργακοπούλου και εξηγεί ότι ορισμένες καταγγελίες αφορούν ακόμα και «αντιδεοντολογική συμπεριφορά, τόσο απέναντι σε φοιτητές -περιπτώσεις bullying- όσο και απέναντι σε καθηγητές», ενώ όπως υπογράμμισε «η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο Πειθαρχικό»

Σε ερώτηση για το πόσο καιρό συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά, η απόφοιτη του Τμήματος, σημείωσε ότι «από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, υπάρχουν καταγγελίες που αυτά που περιγράφουν έγιναν μέχρι και πριν δέκα χρόνια», ενώ, όπως είπε, «η ΕΔΕ ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια, που υπήρξαν και οι έγγραφες καταγγελίες».

Σύμφωνα με την κ. Καρδούλια, «στο πλαίσιο εργασίας έχει σχολιάσει ακόμα και το μπούστο φοιτήτριας», ενώ όπως τόνισε «το να δώσει φοιτήτρια φωτογραφία τέτοιου περιεχομένου ήταν προαπαιτούμενο για να περάσει το μάθημα», με την κ. Γεωργακοπούλου να συμπληρώνει ότι «στο πλαίσιο άσκησης ζήτησε από φοιτήτριες τέτοιες φωτογραφίες».

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026, τα θέματα στην Οικονομία ΓΕΛ
ΟΕΦΕ: Βατά και χωρίς εκπλήξεις σήμερα τα θέματα στα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ
Καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπορούσαν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις των εξετάσεων
ΟΕΦΕ: Βατά και χωρίς εκπλήξεις σήμερα τα θέματα στα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ
spoudes-stin-kypro
Υποτροφίες Καρέλια 2026-2027: Νέα ευκαιρία για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με ενίσχυση έως 20.000 ευρώ
Το Ίδρυμα Καρέλια προκηρύσσει 32 υποτροφίες για αριστούχους αποφοίτους – Έως τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις
Υποτροφίες Καρέλια 2026-2027: Νέα ευκαιρία για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με ενίσχυση έως 20.000 ευρώ
παραλία «Μικρό Πήλιο»
Αττική: 5 παραλίες «με άρωμα» Κυκλάδων για τις πρώτες καλοκαιρινές αποδράσεις
Γαλαζοπράσινα νερά, κρυφοί κολπίσκοι και νησιώτικα τοπία λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας
Αττική: 5 παραλίες «με άρωμα» Κυκλάδων για τις πρώτες καλοκαιρινές αποδράσεις
αστυνομια
Σοκ στην Άγκυρα: Πατέρας κρέμασε από το παράθυρο την 3χρονη κόρη του υπό την απειλή μαχαιριού
Δραματική επιχείρηση διάσωσης από τις Ειδικές Δυνάμεις – Συνελήφθη ο άνδρας, σώο το παιδί
Σοκ στην Άγκυρα: Πατέρας κρέμασε από το παράθυρο την 3χρονη κόρη του υπό την απειλή μαχαιριού