katsimpo
Τα Μικρά Κατσίμπο κατοικούν σε δενδρόσπιτα στον Όλυμπο, αγαπούν τη μουσική και τη φύση και «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα - Πολυμορφικό παιδαγωγικό project για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας

Κατοικούν σε δενδρόσπιτα στον Όλυμπο, αγαπούν τη μουσική και τη φύση, «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα και ξεχωρίζουν από τα φουντωτά πορτοκαλί τους μαλλιά! Τα Μικρά Κατσίμπο είναι τα παιχνιδιάρικα πλασματάκια που δημιούργησε ο Γιάννης Αμπεριάδης στο πλαίσιο ενός πολυμορφικού παιδαγωγικού project που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Η πρώτη επαφή με τον φανταστικό κόσμο των Κατσίμπο θα γίνει το προσεχές Σάββατο, 15 Μαΐου, οπότε και θα προβληθεί διαδικτυακά το βίντεο γνωριμίας με τα μικρά πλάσματα του δάσους.

«Θα γνωρίσετε τη Βζην που παίζει ούτι, τον Τζίμο που γεννήθηκε χωρίς πόδια, τον Κοφού που λατρεύει το καράτε και παίζει ντραμς, την Μπουμ, την επιστήμονα του χωριού με το συνθεσάιζερ, τον Μπάτζου που είναι στο φάσμα του αυτισμού και αγαπάει τα κρουστά όργανα, τη Ράφ, την ράφτρα και το κανονάκι της και τον τυφλό Μπατς που παίζει πιάνο», περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 29χρονος δημιουργός.

«Με έφεση», όπως λέει, στα «φανταστικά παρατσούκλια» και με μια «ανάμνηση παιδικότητας», έδωσε το όνομα Κατσίμπο στο project του και στους χαρακτήρες, «εμφυσώντας» τους αγάπη για τη ζωή και το περιβάλλον. Όπως εξηγεί, τα «Μικρά Κατσίμπο» είναι ένα πολυμορφικό παιδαγωγικό project που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και περιλαμβάνει video-animation παιδαγωγικού-εκπαιδευτικού χαρακτήρα καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα με την συνοδεία εκπαιδευτικού υλικού (παραμύθια, διαδραστικά βιβλία ζωγραφικής, επιτραπέζια κτλ).

«Στόχος μας είναι να μπορέσει το παιδί να αυτο-διδαχθεί μέσω της χρήσης του οπτικοακουστικού υλικού εξερευνώντας τον κόσμο των Μικρών Κατσίμπο», σημειώνει. Παράλληλα, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει γονείς και παιδιά γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα (ανακύκλωση- επαναχρησιμοποίηση- μείωση χρήσης πλαστικού κτλ), μειονοτικές ομάδες, σωματικές αναπηρίες και ψυχικές παθήσεις (κάποιοι απ' τους χαρακτήρες εντάσσονται σε αυτές τις ομάδες). Τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνοδευόμενα από συγκεκριμένο υλικό, έρχονται να καλύψουν το κομμάτι της κοινωνικοποίησης και του «μοιράσματος» κοινού ενδιαφέροντος στα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν, καθώς επίσης και της περαιτέρω εμβάθυνσης σε κάθε πτυχή του project. 

Η παραγωγή του πιλοτικού βίντεο που θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαΐου υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της ActionAid Hellas καθώς τα «Μικρά Κατσίμπο» διακρίθηκαν στο διαγωνισμό «SKG in action». Εκτός από τον Γιάννη Αμπερίδη, στη δημιουργική ομάδα συμμετέχουν οι Σπυριδούλα Νταλούκα, Άγγελος Μιχαηλίδης και Σπύρος Μανωλάτος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

babiniotis
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης επισημαίνει τα «μαργαριτάρια» της τηλεόρασης που «βγάζουν μάτι» και εξηγεί ποια πασίγνωστη έκφραση είναι λάθος
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
panellinies-panelladikes2019-epal3.jpg
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
Δύο «υποτιμημένες» σχολές με μεγάλες προοπτικές καριέρας – Οι επιλογές που λίγοι υποψήφιοι εξετάζουν
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
πανελλαδικές
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά
Σπουδές για όσους σκέφτονται «έξω από το κουτί»: Τα τμήματα που συνδυάζουν design, φαντασία και τεχνολογία αιχμής
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά
επιγραφη
Ελληνική επιγραφή στο Αφγανιστάν αποκαλύπτει το αποτύπωμα του ελληνισμού στην Κανταχάρ
Το ποιητικό μήνυμα του Σοφύτου από τον 2ο αιώνα π.Χ. φωτίζει την εξάπλωση της ελληνικής γλώσσας και παιδείας στην Κεντρική Ασία
Ελληνική επιγραφή στο Αφγανιστάν αποκαλύπτει το αποτύπωμα του ελληνισμού στην Κανταχάρ