1ο ΓΕΛ Καλύμνου:Διαπολιτισμική συνάντηση με μαθητές από την Ινδονησία & την Ινδία
«Με τις συναντήσεις πιστεύουμε πως δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες μας να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της τηλεκπαίδευσης, να ταξιδέψουν νοερά σε τόπους μακρινούς και να γνωρίσουν, έστω για λίγο, συνομηλίκους τους»

Το Νικηφόρειο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου ανταποκρινόμενο σε πρόταση συνεργασίας από τρία Λύκεια της Ινδονησίας και Λύκειο των Ινδιών, συμμετείχε σε διαδικτυακή συνάντηση στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και στόχο την ανάπτυξη της επικοινωνίας στην αγγλική γλώσσα.

Δέκα μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου και η συντονίστριά τους Ειρήνη Πουγούνια συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη συνάντηση και εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθούν παρόμοιες δράσεις στο μέλλον. Δράσεις μέσω των οποίων τα παιδιά γνωρίζουν διαφορετικούς πολιτισμούς, μαθαίνουν να σέβονται και να εκτιμούν την αξία του κάθε πολιτισμού, αντιλαμβάνονται τη σημασία της διαφορετικότητας και συνειδητοποιήσουν πόσα κοινά μπορούν να έχουν με συνομήλικα παιδιά διαφορετικών καταβολών.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Μάιο, καθώς τα παιδιά από την Ινδία και την Ινδονησία έδειξαν ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Το ίδιο μήνα σχεδιάζεται επίσης, διαδικτυακή συνάντηση με δύο Λύκεια της Βραζιλίας και του Μεξικό.

«Με όλες αυτές τις συναντήσεις πιστεύουμε πως δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες μας να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της τηλεκπαίδευσης, να ταξιδέψουν νοερά σε τόπους μακρινούς και να γνωρίσουν, έστω για λίγο, συνομηλίκους τους» αναφέρει το σχολείο σε ανακοίνωσή του.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

koinoniki-neyroepistimi-koinoniki-paidagogiki
ΔΠΜΣ του ΕΚΠΑ στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση»
Το ΔΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση» (MSc) με Πιστοποίηση...
ΔΠΜΣ του ΕΚΠΑ στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση»
αθλητισμος
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες
Στην άμεση αξιοποίηση και για τις αθλητικές δραστηριότητες των διενεργούμενων self test, τόσο των μαθητών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες όσο και...
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες