1ο ΓΕΛ Καλύμνου:Διαπολιτισμική συνάντηση με μαθητές από την Ινδονησία & την Ινδία
«Με τις συναντήσεις πιστεύουμε πως δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες μας να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της τηλεκπαίδευσης, να ταξιδέψουν νοερά σε τόπους μακρινούς και να γνωρίσουν, έστω για λίγο, συνομηλίκους τους»

Το Νικηφόρειο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου ανταποκρινόμενο σε πρόταση συνεργασίας από τρία Λύκεια της Ινδονησίας και Λύκειο των Ινδιών, συμμετείχε σε διαδικτυακή συνάντηση στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και στόχο την ανάπτυξη της επικοινωνίας στην αγγλική γλώσσα.

Δέκα μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου και η συντονίστριά τους Ειρήνη Πουγούνια συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη συνάντηση και εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθούν παρόμοιες δράσεις στο μέλλον. Δράσεις μέσω των οποίων τα παιδιά γνωρίζουν διαφορετικούς πολιτισμούς, μαθαίνουν να σέβονται και να εκτιμούν την αξία του κάθε πολιτισμού, αντιλαμβάνονται τη σημασία της διαφορετικότητας και συνειδητοποιήσουν πόσα κοινά μπορούν να έχουν με συνομήλικα παιδιά διαφορετικών καταβολών.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Μάιο, καθώς τα παιδιά από την Ινδία και την Ινδονησία έδειξαν ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Το ίδιο μήνα σχεδιάζεται επίσης, διαδικτυακή συνάντηση με δύο Λύκεια της Βραζιλίας και του Μεξικό.

«Με όλες αυτές τις συναντήσεις πιστεύουμε πως δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες μας να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της τηλεκπαίδευσης, να ταξιδέψουν νοερά σε τόπους μακρινούς και να γνωρίσουν, έστω για λίγο, συνομηλίκους τους» αναφέρει το σχολείο σε ανακοίνωσή του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πετρέλαιο
Πετρέλαιο έως και 180 δολάρια; Οι φόβοι της Σαουδικής Αραβίας για νέα ενεργειακή κρίση
Η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει τις τιμές και εντείνει την ανησυχία για ύφεση, ακριβότερα καύσιμα και πιέσεις στις οικονομίες παγκοσμίως
Πετρέλαιο έως και 180 δολάρια; Οι φόβοι της Σαουδικής Αραβίας για νέα ενεργειακή κρίση
Σοφία Ζαχαράκη
ΠΑΣΥΔ: Πισωγύρισμα η απόσυρση της διάταξης για τους εντεταλμένους διδάσκοντες
«Το ζήτημα της δυνατότητας διδασκαλίας των δημοσίων υπαλλήλων κατόχων διδακτορικού τίτλου εκκρεμεί επί μακρόν» αναφέρει ο ΠΑΣΥΔ σχετικά με την...
ΠΑΣΥΔ: Πισωγύρισμα η απόσυρση της διάταξης για τους εντεταλμένους διδάσκοντες