ΟΑΕΔ: Ποιες εκπαιδευτικές δομές κλείνουν έως τις 16 Μαρτίου
Πώς θα λειτουργήσουν οι εκπαιδευτικές δομές του ΟΑΕΔ (Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ και ΚΕΚ) έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου - Σε ποιες περιοχές αναστέλλεται η λειτουργία τους

Την προληπτική αναστολή έως τις 16 Μαρτίου της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών και των Βρεφονηπιακών Σταθμών αποφάσισε ο ΟΑΕΔ Κατόπιν της δημοσίευσης της νέα ΚΥΑ: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.»(ΦΕΚ B΄843/4.03.2021).

Για το λόγο αυτό αναστέλλεται η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία στις ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00, στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου και πολύ αυξημένου κινδύνου.

Η εκπαιδευτική διαδικασία διενεργείται με την εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία. Παρατείνεται η προληπτική αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στις εκπαιδευτικές δομές των ΙΕΚ και ΚΕΚ του ΟΑΕΔ και συνεχίζεται η υποχρεωτική διενέργεια σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας στα ΙΕΚ του Οργανισμού.

Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών του ΟΑΕΔ στην Περιφέρεια Αττικής και στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας κατά το ίδιο διάστημα.

Οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία του ΟΑΕΔ συνεχίζουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία, με υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που δεν είναι συμβατή με τον βαθμό και το είδος της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης.

Στην ΚΥΑ αναφέρονται αναλυτικά οι οδηγίες εφαρμογής των κανόνων υγιεινής για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Οι διοικητικές λειτουργίες δεν θίγονται από την εφαρμογή της ΚΥΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mosxari
Μοσχάρι κατσαρόλας: 5 λάθη που το κάνουν σκληρό και πώς να τα αποφύγουμε
Μικρές αστοχίες στο μαγείρεμα μπορούν να χαλάσουν ένα κλασικό φαγητό. Δείτε τι να προσέξετε για μοσχάρι που λιώνει στο στόμα.
Μοσχάρι κατσαρόλας: 5 λάθη που το κάνουν σκληρό και πώς να τα αποφύγουμε
tigani
10 συνηθισμένα λάθη στο σοτάρισμα και πώς να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα
Πολλά μικρά λάθη μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ας δούμε τα πιο συχνά προβλήματα και τρόπους να τα αποφύγετε.
10 συνηθισμένα λάθη στο σοτάρισμα και πώς να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα