Δωρεάν μαθήματα στο διαδίκτυο από ελληνικές ιστοσελίδες
Ανακαλύψτε δωρεάν online μαθήματα. Εξερευνήστε στις πανεπιστημιακές αίθουσες από απόσταση. Μάθετε από τους καθηγητές των πανεπιστημίων. Αποκτήστε εξειδικεύσεις.

Δωρεάν μαθήματα. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο ευκαιρίες αρκεί να ξέρεις να ψάξεις. Η δίψα για μάθηση καλύπτεται, εν μέρει, και από τα δωρεάν μαθήματα που παραδίδουν οργανισμοί, πανεπιστήμια και άλλοι φορείς.
Τα μαθήματα αυτά είναι χωρισμένα σε ειδικότητες, γενικού περιεχομένου, πληροφορικής, μαθήματα θετικών ή θεωρητικών επιστημών, εκμάθηση ξένων γλωσσών κοκ.
Αναπτύξτε τις δεξιότητές σας στον ψηφιακό κόσμο.

Ευκαιρία να όσοι θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε γνώσεις από κορυφαία πανεπιστήμια εντελώς δωρεάν.

Κάλλιπος

Το Αποθετήριο «Κάλλιπος» είναι ένας ιστότοπος συλλογής συγγραμμάτων, βοηθημάτων και μαθησιακών αντικειμένων, τα οποία είτε έχουν δημιουργηθεί από μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας στο πλαίσιο της Δράσης «Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα / Κάλλιπος» είτε έχουν διατεθεί στη Δράση μέσω ανοικτής πρόσκλησης διάθεσης επιστημονικού περιεχομένου. Στόχος του Αποθετηρίου είναι η συστηματική καταγραφή, οργάνωση και μακροχρόνια διατήρηση συγγραμμάτων και μαθησιακών αντικειμένων της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.

Μέσω πέντε (5) Θεματικών Περιοχών, μπορείτε να αναζητήσετε εκπαιδευτικό υλικό στο πλήρες κείμενο των συγγραμμάτων και μαθησιακών αντικειμένων του Αποθετηρίου, καθώς και να πλοηγηθείτε στα περιεχόμενά του.

 

ανοικτά μαθήματα opencourses

Τα ανοικτά μαθήματα προσφέρουν χιλιάδες μαθήματα και ο επισκέπτης μπορεί να τα αναζητήσει ανά ακαδημαϊκό ίδρυμα ή ανά θεματική περιοχή

4.234 μαθήματα από 26 ακαδημαϊκά ιδρύματα

Τι είναι

Μαθήματα που διδάσκονται στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, ελεύθερα προσβάσιμα και δωρεάν διαθέσιμα στο Διαδίκτυο για όλους.

Τι δεν είναι

Μέρος προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ή προγράμματος σπουδών ΑΕΙ. Τα ανοικτά ψηφιακά μαθήματα δεν προσφέρουν υποστήριξη από διδάσκοντες και δεν οδηγούν στη χορήγηση κάποιου πιστοποιητικού.

Ποιοι τα παρακολουθούν

Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται! Φοιτητές και απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές, επαγγελματίες… κάθε άνθρωπος που επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του!

Τι προσφέρουν

Νέες γνώσεις, επιμόρφωση και εξειδίκευση, ευκαιρία στη μάθηση. Τα ανοικτά ψηφιακά μαθήματα είναι ένα ελεύθερο περιβάλλον μάθησης, που συνάδει με τον δημόσιο χαρακτήρα και την αποστολή των ΑΕΙ.

opencourses

BLOD

Ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση

Το BLOD είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη που αποσκοπεί  στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης και του πνευματικού προβληματισμού, μέσω του διαδικτύου. Από το 2011, το BLOD συγκεντρώνει, καταγράφει και φιλοξενεί αυτούσιες, επιλεγμένες ομιλίες, διαλέξεις και εκδηλώσεις λόγου από όλο το φάσμα της επιστημονικής και πνευματικής ζωής της Ελλάδας, διαμορφώνοντας μια μοναδική ηλεκτρονική βιβλιοθήκη γνώσης, ελεύθερα προσβάσιμη από όλους.

37 θεματικές κατηγορίες, 5.237 θέματα, 804 διοργανωτές, 6.124 ομιλητές

Πόσο ‘21 χωρά σε λίγα λεπτά; Το BLOD καλεί προσωπικότητες του πολιτισμού, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών να μοιραστούν στην κάμερα τη δική τους σύνδεση με το’21. Και κάθε Τρίτη του 2021 δημοσιοποιεί μικρές ψηφίδες σύγχρονης σκέψης που γεννήθηκαν με αφορμή ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός.

vedu

Παρέχει δωρεάν, το vedu, ελληνικά video μαθήματα από τα ελληνικά πανεπιστήμα χωρισμένα και σε επιστήμες όπως: Βιολογία, Γεωλογία, Γλωσσολογία, Διοίκηση, Εφαρμογές Η/Υ, Ηλεκτρονική, Θεολογία, Ιατρική, Ιστορία, Μαθηματικά, Μηχανική, Μουσική, Νομική, Οικονομικά, Παιδαγωγικά, Περιβάλλον, Πληροφορική, Τέχνη, Τηλεπικοινωνίες, Φιλολογία, Φιλοσοφία, φυσική, Χημεία, Ψυχολογία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τίτλους μαθημάτων:

Εικονικά περιβάλλοντα μάθησης και πολυμέσα

Η διάχυση του αισώπειου μύθου στην Ευρώπη

Αρχές Χημείας

Καταστάσεις της ύλης

Εισαγωγή στην Python

Πατήρ πάντων πόλεμος: Οι ελληνιστικοί πόλεμοι ως κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο κοκ

Mathesis

Δωρεάν Διαδικτυακά Μαθήματα για Όλους με προσήλωση στην Ποιότητα προσφέρει η ιστοσελίδα mathesis

Το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis, ιδρύθηκε το 2015 —με πρωτοβουλία και κύρια ευθύνη του Στέφανου Τραχανά— ως ένα ιδιαίτερο τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ) με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία και δωρεάν προσφορά στους φοιτητές, τους επαγγελματίες επιστήμονες και το ευρύτερο κοινό, διαδικτυακών μαθημάτων στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών προτύπων

Θα βρείτε διαλέξεις και μαθήματα στις κατηγορίες:

Ιστορία

Φιλοσοφία

Αρχαίος ελληνικός πολιτισμός

Πληροφορική

Φυσική

Μαθηματικά

Φιλολογία / Γλωσσολογία

Μαθήματα mathesis για φοιτητές του πανεπιστημίου Κρήτης

Ενεργά μαθήματα

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις εισαγωγής στις Σχολές Ψυχολογίας
Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις εισαγωγής στις Σχολές Ψυχολογίας
Λιγότερο από δύο μήνες μας χωρίζουν πλέον από την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων και το άγχος των υποψηφίων κορυφώνεται - Πώς όμως...
Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις εισαγωγής στις Σχολές Ψυχολογίας
Πανεπιστήμια και διεθνείς κολοσσοί θα συμμετέχουν πλέον στην κατάρτιση
Πανεπιστήμια και διεθνείς κολοσσοί θα συμμετέχουν πλέον στην κατάρτιση
«Σε αυτή την προσπάθεια θα συνεργαστούμε με το Υπουργείο Παιδείας, τα Πανεπιστήμια και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Πανεπιστημίων έτσι ώστε να...
Πανεπιστήμια και διεθνείς κολοσσοί θα συμμετέχουν πλέον στην κατάρτιση
«Ανάκριση μαθητών» από αστυνομικούς μέσα στο σχολείο καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Περιστερίου
«Ανάκριση μαθητών» από αστυνομικούς μέσα στο σχολείο καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Περιστερίου
Διευθύντριες κάλεσαν την αστυνομία μέσα στο σχολείο χωρίς να ειδοποιήσουν τους γονείς - Τι καταγγέλλει η Ένωση Γονέων του Δήμου Περιστερίου -...
«Ανάκριση μαθητών» από αστυνομικούς μέσα στο σχολείο καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Περιστερίου
Συνάντηση Στεργίου-ΟΛΜΕ: «Η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί με επιτυχία»
Συνάντηση Στεργίου-ΟΛΜΕ: «Η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί με επιτυχία»
«Όλοι οι συντελεστές της εκπαίδευσης, σεβόμενοι τον κόπο των μαθητών και των οικογενειών τους, θα πρέπει να μην αναπαράγουν ανακριβείς υποθέσεις περί...
Συνάντηση Στεργίου-ΟΛΜΕ: «Η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί με επιτυχία»