Σχολεία - Lockdown: Επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση οι μαθητές
Στην τηλεκπαίδευση επιστρέφουν οι μαθητές στην Αττική - Τα ωράρια για νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης επιστρέφουν από σήμερα οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς τίθενται σε ισχύ το αυστηρό lockdown στην Αττική.

Ειδικότερα, τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια θα γίνονται το πρωί, 8:30-14:10 για τα γυμνάσια και 8:00 – 13:40 για τα λύκεια. Νηπιαγωγεία και δημοτικά θα πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση κατά τις μεσημβρινές ώρες: 14:10 – 16:20 τα νηπιαγωγεία και 14:10 – 17:20 τα δημοτικά.

Παράλληλα, σήμερα και ώρες 10-12 πμ ξεκινά εκ νέου η προβολή επεισοδίων εκπαιδευτικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ2, για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Σημειώνεται, επίσης, ότι σε αναστολή θα βρίσκονται οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ τα ΑΕΙ συνεχίζουν να λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της Αττικής θα αναστείλουν τη δια ζώσης λειτουργία τους έως και τις 28 Φεβρουαρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης εξαιρούνται των παραπάνω ρυθμίσεων και θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με φυσική παρουσία.

Τι θα ισχύσει για τις απουσίες 

Το σύστημα της τηλεκπαίδευσης που θα ακολουθηθεί για τα σχολεία που θα είναι κλειστά θα είναι όμοιο με αυτό του Νοεμβρίου. Η παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης είναι υποχρεωτική και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να κρατούν παρουσιολόγιο και να καταγράφουν τις απουσίες σε ένα ημερήσιο δελτίο.

Οι απουσίες που θα καταχωρίζονται σε αυτό το ηλεκτρονικό αρχείο θα συνυπολογίζονται στο γενικό σύνολο των απουσιών. Στα τέλη Ιανουαρίου, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε μια εγκύκλιο -για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια- με την οποία γνωστοποιούσε ότι «η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β’ τετραμήνου».

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο Παιδείας θα λάβει υπόψιν τυχόν τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται κατά το διάστημα της τηλεκπαίδευσης και πως το θέμα των απουσιών θα επανεξεταστεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ωνάσεια
Ωνάσεια – Πρότυπα - Πειραματικά σχολεία: Από την «αριστεία» στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης
«Εντείνονται οι κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας εναντίον της μετατροπής σχολείων της γειτονιάς σε Ωνάσεια ή – κατά περίπτωση –...
Ωνάσεια – Πρότυπα - Πειραματικά σχολεία: Από την «αριστεία» στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης
Τελη κυκλοφορίας
Τέλη κυκλοφορίας 2026: Τελευταίες ώρες χωρίς παράταση – Πρόστιμα έως 100% από αύριο
Η 31η Δεκεμβρίου κλείνει οριστικά το παράθυρο πληρωμής – Πώς εξοφλούνται τα τέλη, τι ισχύει για τις προσαυξήσεις και την ηλεκτρονική ακινησία
Τέλη κυκλοφορίας 2026: Τελευταίες ώρες χωρίς παράταση – Πρόστιμα έως 100% από αύριο
Δημόσιο γραφείο
Διορισμοί στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ: Ποιοι πρέπει να μείνουν στην ίδια θέση 5 ή 10 έτη;
Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για το κώλυμα 5ετίας ή 10ετίας που αντιμετωπίζουν παλιοί και νέοι διορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι
Διορισμοί στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ: Ποιοι πρέπει να μείνουν στην ίδια θέση 5 ή 10 έτη;