pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Αρσάκεια – Τοσίτσεια Γυμνάσια Εκάλης
Πλούσιο υλικό για τις γιορτές από τα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Γυμνάσια Εκάλης - Δανεισμός βιβλίων χωρίς χρέωση των γονέων

Τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Γυμνάσια Εκάλης σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη των σχολείων της Εκάλης πήραν την πρωτοβουλία να φέρουν βιβλία της Βιβλιοθήκης στα σπίτια των μαθητών τους. Δωρεάν, χωρίς χρέωση των γονέων τους, και μάλιστα με ασφάλεια!

Κάλεσαν, λοιπόν, τους μαθητές να φυλλομετρήσουν τον κατάλογο βιβλίων (πατήστε εδώ) με τα προτεινόμενα ελληνικά και αγγλικά βιβλία και να συμπληρώσουν τις επιλογές τους μέσω μιας φόρμας. Στη Βιβλιοθήκη γίνεται ο έλεγχος διαθεσιμότητας και οργανώνεται η αποστολή με διανομέα στους μαθητές μέσα σε ειδική συσκευασία ασφαλείας. Δώρο για τους μαθητές αποτελεί ένας χριστουγεννιάτικος σελιδοδείκτης.

Αρσάκεια – Τοσίτσεια Γυμνάσια Εκάλης

Η πρωτοβουλία αυτή συμπληρώνεται από ένα διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο κουίζ, που βασίστηκε σε μια ιδέα του βιβλιοθηκονόμου κ. Κουμαντάκη, με ερωτήσεις σχετικά με χριστουγεννιάτικες ιστορίες και τους συγγραφείς τους. Το κουίζ αυτό παρέχει σε όσους το κάνουν ενδιαφέρουσες γνώσεις γύρω από σπουδαίους συγγραφείς και το έργο τους.

Και επιλογές χριστουγεννιάτικων κειμένων από τη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Ψυχικού

Από τις βιβλιοθηκονόμους κ. Καβάγια και Δερβέναγα έρχεται η δεύτερη χριστουγεννιάτικη προσφορά των Βιβλιοθηκών μας. Συνέλεξαν από τεκμήρια της Βιβλιοθήκης των Αρσακείων Ψυχικού 29 κείμενα και τα οργάνωσαν σε ένα ψηφιακό έντυπο. Σε κάθε διήγημα υπάρχει μια απομίμηση παλιάς ταξινομικής καρτέλας βιβλιοθήκης με τα στοιχεία του βιβλίου και λέξεις-κλειδιά από το περιεχόμενό του. Το δεύτερο μέρος του εντύπου απευθύνεται σε μικρότερα παιδιά. Το χριστουγεννιάτικο αυτό έντυπο αναρτήθηκε σε διαδικτυακό τόπο όπου μπορεί οποιοσδήποτε να το φυλλομετρήσει. Διαβάστε το εδώ.

Και οι άλλες τρεις Βιβλιοθήκες των Αρσακείων στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα ετοίμασαν χριστουγεννιάτικα θέματα για τους μαθητές τους. Κυριάρχησαν οι ηχογραφήσεις: η Διευθύντρια του Αρσακείου Δημοτικού Πατρών Μαρία Τουλιάτου διαβάζει ένα απόσπασμα από το γνωστό βιβλίο του Βασίλη Παπαθεοδώρου Ναι, Βιρτζίνια, υπάρχει Άγιος Βασίλης!, ένα βιβλίο που συμπεριελήφθη στα 200 καλύτερα παγκοσμίως το 2013! Η ηχογράφηση συνοδεύεται από κατατοπιστικό έντυπο της βιβλιοθηκονόμου κ. Σκόνδρα.

Ο βιβλιοθηκονόμος Θ. Χριστοφίδης διαβάζει τον διάσημο Εγωιστή γίγαντα του Όσκαρ Γουάιλντ και τον συνοδεύει με ένα ενδιαφέρον ενημερωτικό φυλλάδιο, όπου μπορεί κανείς να βρει και άλλα βιβλία με γίγαντες. Στα Γιάννενα η βιβλιοθηκονόμος κ. Κούρου ετοίμασε θέματα λαογραφικού χαρακτήρα με τοπικό χρώμα, ενώ πήρε συνέντευξη από ηλικιωμένο, ο οποίος αφηγείται πώς ήταν τα Χριστούγεννα στις φτωχές νομαδικές ποιμενικές κοινότητες της Ηπείρου το 1939! 

virginia

gigantas

Το εορταστικό περιεχόμενο που ετοίμασαν οι Βιβλιοθήκες των Αρσακείων είναι αναρτημένο στην ενότητα Μένουμε σπίτι στο e-arsakeio.

Κλείνουμε με τα Κάλαντα της Ικαρίας από μαθητές του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, σε μια καταπληκτική διαδικτυακή εκτέλεση. Απολαύστε τη!

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σπαζοκεφαλιά: Πόσα ζώα βλέπετε στην εικόνα;

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η απολογία του για τους βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα
Απολογείται σήμερα ενώπιον του ΜΟΔ ο Δ.Λιγνάδης- Τι θα ισχυριστεί για τις κατηγορίες και τους καταγγέλλοντες και πού θα αποδώσει τις σοβαρότατες...
Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η απολογία του για τους βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα
Διώξεις 8 φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης: «Πρώτη φορά μετά τη χούντα απειλούνται με τόσο βαριές ποινές συνδικαλιστές φοιτητές»
Διαδήλωση για τις διώξεις σε βάρος 8 φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 13:00 στο αστυνομικό τμήμα Χανίων
Διώξεις 8 φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης: «Πρώτη φορά μετά τη χούντα απειλούνται με τόσο βαριές ποινές συνδικαλιστές φοιτητές»
Εκπαιδευτικοί: Πριν από τις 20 Ιουλίου οι προκηρύξεις για 8.586 μόνιμους διορισμούς
Οι διορισμοί των εκπαιδευτικών ένα από τα θέματα της σημερινής ατζέντας της συνάντησης Υπουργείου Παιδείας - ΟΛΜΕ
Εκπαιδευτικοί: Πριν από τις 20 Ιουλίου οι προκηρύξεις για 8.586 μόνιμους διορισμούς