Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών: Μία καθαρίστρια για 264 μαθητές
Τραγικές ελλείψεις καταγγέλλουν οι μαθητές του Πειραματικού Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών - Αδιαφορία στα όρια της απαξίωσης από τους υπεύθυνους του δήμου Αθηναίων

Τραγικές ελλείψεις καταγγέλλουν οι μαθητές του Πειραματικού Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς για 264 μαθητές και 30 εκπαιδευτικούς αντιστοιχεί μόλις μια καθαρίστρια.

Οι μαθητές με επιστολή προς τον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, τονίζουν πως αρμόδιοι φορείς του δήμου αντιμετωπίζουν με αδιαφορία ή και απαξίωση τους μαθητές και τα αιτήματά τους.

Παραθέτουμε την επιστολή τους Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Σας απευθύνουμε την επιστολή αυτή ως Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού Σκουφά αριθμός 43, στο Κολωνάκι.

Μέχρι και την περσινή χρονιά οι καθαρίστριες και για το Γυμνάσιο και για το Λύκειο του σχολείου μας, μαζί, ήταν δύο. Ωστόσο τη νέα σχολική χρονιά, χωρίς καμιά εξήγηση αποφασίστηκε να μειωθεί το προσωπικό καθαριότητας, με αποτέλεσμα να μείνει μια μόνο καθαρίστρια και για το Γυμνάσιο και για το Λύκειο.

Σημειώνουμε ότι Γυμνάσιο και Λύκειο συστεγάζονται σε ένα τριώροφο κτίριο. Στο σχολείο μας συνολικά φοιτούν 264 μαθητές, αριθμός στον οποίο πρέπει να προστεθεί διδακτικό προσωπικό 30 ατόμων.

Λόγω της πανδημίας, πέραν του συνήθους καθαρισμού πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται σε κάθε διάλειμμα όλα τα θρανία και ο λοιπός εξοπλισμός του σχολείου σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Δυστυχώς μια  μόνο καθαρίστρια δεν αρκεί για να ανταπεξέλθει σε τέτοιες ευθύνες και υποχρεώσεις.

Όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των μαθητών, των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού του σχολείου μας. Επομένως, επείγει να επανέλθουμε χωρίς χρονοτριβή στο προηγούμενο καθεστώς των δύο τουλάχιστον καθαριστριών.

Πλην όμως, όσες φορές προσπαθήσαμε να λύσουμε το πρόβλημα και ακόμη να έρθουμε σε επαφή μαζί σας, δεν είχαμε αποτέλεσμα. Διερωτόμαστε εν προκειμένω: που είναι ο Δήμαρχος και γιατί δεν εμφανίζεται στο τηλέφωνο; Ο πρόεδρος του 15μελούς έχει προσπαθήσει πολλές φορές να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας, μάταια όμως. Συνεχώς αντιμετωπίζει την ίδια αλαζονική συμπεριφορά από τους συνεργάτες σας. Τις απαντήσεις και τη λύση στο πρόβλημά μας μόνον εσείς, κύριε Μπακογιάννη, μπορείτε να τις δώσετε.

Είμαστε βέβαιοι ότι το αίτημά μας αυτό, το οποίο συνυπογράφουν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας, θα εισακουστεί από μέρους σας και θα ανταποκριθείτε αμέσως πράττοντας τα δέοντα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοι
Νέοι Πίνακες Εκπαιδευτικών 2026: Oι Προκηρύξεις 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026, οι ειδικότητες και οι κρίσιμες ημερομηνίες - Αντίστροφη μέτρηση για 150.000 εκπαιδευτικούς
Χρονιά-ορόσημο το 2026 για τους πίνακες εκπαιδευτικών - Η εκτίμηση του ΑΣΕΠ κάνει λόγο για πάνω από 150.000 αιτήσεις, γεγονός που καταδεικνύει το...
Νέοι Πίνακες Εκπαιδευτικών 2026: Oι Προκηρύξεις 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026, οι ειδικότητες και οι κρίσιμες ημερομηνίες - Αντίστροφη μέτρηση για 150.000 εκπαιδευτικούς
δημόσιο
Νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών - Προϊσταμένων μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις και τεστ δεξιοτήτων
Πώς θα γίνεται η επιλογή προϊσταμένων - Η εμπλοκή του ΑΣΕΠ στην αξιολόγηση
Νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών - Προϊσταμένων μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις και τεστ δεξιοτήτων