μαθητική κινητοποίηση
Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/10

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΆΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 11:00!

(Συμμετέχουμε με διευκολυντική στάση εργασίας  ΟΛΜΕ από τις 11:00 έως τις14:00
όπου πραγματοποιηθούν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια!)

Ο αγώνας των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Μόρφωση και στην Υγεία είναι δίκαιος! Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας! Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές, όλοι μαζί διεκδικούμε υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με περισσότερες αίθουσες ώστε να μην ξεπερνάνε τα τμήματα τους 15 μαθητές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας έχει καταφέρει μέσα σε λίγες ημέρες τον σχεδόν διπλασιασμό των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα. Αντί να πάρει μέτρα για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα απαντά με συκοφάντηση και καταστολή. Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς στέλνει την Αστυνομία, αντί να προσλάβει καθαρίστριες στέλνει εισαγγελείς και προχωρά σε διώξεις.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις ΕΛΜΕ να βρεθούν κοντά στους μαθητές, να μπουν μπροστά απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, να υπερασπιστούν τον δίκαιο αγώνα των μαθητών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Συμμετέχουμε μαζικά μαζί με τους μαθητές μας
τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 1/10!

 

                Η Πρόεδρος                                                                      Ο Γραμματέας

 

 

Τραγάκη  Δήμητρα                                                      Δημήτρης Καραμανλής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πύραυλοι του Ιράν τη νύχτα στον ουρανό
«Κόλαση» ή συμφωνία; Το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν και η απειλή για δεκαπλάσιες απώλειες Μέση Ανατολή
Τελεσίγραφο στον Περσικό Κόλπο: Ο Τραμπ δίνει προθεσμία στο Ιράν και η Τεχεράνη απειλεί με πολλαπλάσια πλήγματα
«Κόλαση» ή συμφωνία; Το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν και η απειλή για δεκαπλάσιες απώλειες Μέση Ανατολή
Γιώργος Μπίκος
Γιώργος Μπίκος Διευθυντής ΔΔΕ Δυτικής Αττικής στο alfavita.gr: Στέλνω τις θερμότερες ευχές μου
«Να συνεχίσουμε με αφοσίωση και κοινωνικοπαιδαγωγικό ήθος το απαιτητικό διδακτικό και υποστηρικτικό των σχολείων έργο μας, για το καλό όλων των...
Γιώργος Μπίκος Διευθυντής ΔΔΕ Δυτικής Αττικής στο alfavita.gr: Στέλνω τις θερμότερες ευχές μου