Thumbnail
Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις για την ενίσχυση των μέτρων προστασίας στα σχολεία

Με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στα σχολεία, με αίτημα την προστασία της υγείας των μαθητών.

«Οι μαθητές, κόντρα στην προσπάθεια διαστρέβλωσης και συκοφάντησης του αγώνα τους από την κυβέρνηση και ορισμένα ΜΜΕ, που τους παρουσιάζουν ως “αρνητές της μάσκας”, διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση και την υγεία», σημειώνει η ΚΝΕ.

Αναλυτικά:

Τα εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, αποτελούν “ανάσα” αισιοδοξίας και ελπίδας.

Οι μαθητές, κόντρα στην προσπάθεια διαστρέβλωσης και συκοφάντησης του αγώνα τους από την κυβέρνηση και ορισμένα ΜΜΕ, που τους παρουσιάζουν ως “αρνητές της μάσκας”, διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση και την υγεία. Δεν δέχονται την υποκρισία της κυβέρνησης που με μία μάσκα – αλεξίπτωτο για 6 ώρες, χωρίς διάλειμμα, σε σχολεία-κλουβιά, προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της!

Απαιτούν 15 μαθητές ανά τάξη, με περισσότερες προσλήψεις καθηγητών και εξασφάλιση αιθουσών, να βελτιωθεί η καθαριότητα των σχολείων, που αυτή τη στιγμή γίνεται από ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας, να αποσυρθεί η Τράπεζα Θεμάτων που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά τους να μορφωθούν ολοκληρωμένα, ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση.

Οι αγώνες των μαθητών δεν είναι ένα ακόμα πυροτέχνημα, ένα περιοδικό φαινόμενο χωρίς αιτία. Όσοι μιλούν για τις μαθητικές κινητοποιήσεις χωρίς να ξέρουν, καλά θα κάνουν να ακούν περισσότερο τα αιτήματα και τα συνθήματα των μαθητών. Καμία εισαγγελική παρέμβαση δεν μπορεί να βάλει φίμωτρο στις δίκαιες διεκδικήσεις τους!

Αυτή η ιδιαίτερη σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και ο αγώνας των μαθητών μπορεί και πρέπει να έχει διάρκεια, να δυναμώσει, να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα σχολεία και πόλεις, να συναντηθεί με τον αγώνα των γονιών και εκπαιδευτικών για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει! Η ΚΝΕ θα είναι, όπως πάντα, δίπλα τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νερό
Διαρροή νερού: Η «αόρατη» απειλή που μπορεί να καταστρέψει το σπίτι σας – Τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια
Από τις κρυφές υγρασίες μέχρι τους φουσκωμένους τοίχους, δείτε τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε πριν η ζημιά γίνει μη αναστρέψιμη
Διαρροή νερού: Η «αόρατη» απειλή που μπορεί να καταστρέψει το σπίτι σας – Τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια
αλεξοπούλου
Αδιανόητη δήλωση βουλεύτριας για τους εκπαιδευτικούς – «Το τζάμπα πέθανε»
Η κα Αλεξοπούλου, επιχειρώντας να απαντήσει σε ερώτημα του δημοσιογράφου για το εάν οι εκπαιδευτικοί που αμείβονται με 800 ευρώ το μήνα μπορούν να...
Αδιανόητη δήλωση βουλεύτριας για τους εκπαιδευτικούς – «Το τζάμπα πέθανε»
πινακιδα
Παύλιανη: Η πινακίδα που "διαλέγει" ποιος έχει προτεραιότητα στους δρόμους
Στο μικρό χωριό Παύλιανη στη Φθιώτιδα υπάρχει μια πινακίδα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, χαρίζοντας γέλιο σε όποιον την αντικρίζει.
Παύλιανη: Η πινακίδα που "διαλέγει" ποιος έχει προτεραιότητα στους δρόμους