Παν.Αιγαίου: Σεμινάριο στην Online Εξ Αποστάσεως Σχολική Εκπαίδευση
Η ευρεία και ραγδαία διείσδυση του Διαδικτύου και των Νέων Τεχνολογιών σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης δραστηριότητας έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην εκπαιδευτική διαδικασία προβάλλοντας την ανάγκη αναδιοργάνωσης και επανασχεδιασμού της.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποιεί το  σεμινάριο "Online Εξ Αποστάσεως Σχολική Εκπαίδευση" τον Οκτώβριο το οποίο μοριοδοτεί εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. για διορισμούς και προσλήψεις με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως και ασύγχρονα

Περιγραφή σεμιναρίου

Την αναγκαιότητά αυτή ήρθε να ενισχύσει δραματικά η πανδημία του COVID-19, θέτοντας το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας μπροστά σε νέες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες μετασχηματισμού.

Στην νέα αυτή πραγματικότητα, ήδη από τον Μάρτιο του 2020, η σχολική μονάδα, ο/η εκπαιδευτικός, ο/η μαθητής/τρια και η οικογένεια του/της, κλήθηκαν να λειτουργήσουν αμιγώς εξ αποστάσεως, μεταφέροντας την παραδοσιακή δια ζώσης διδασκαλία σε νέα ψηφιακά περιβάλλοντα, τα οποία όμως απαιτούν διαφορετικές προσεγγίσεις αναφορικά με τον σχεδιασμό του υλικού, την οργάνωση της διδασκαλίας και της αξιολόγησης, του πλαισίου επικοινωνίας και ανατροφοδότησης αλλά και της στήριξης του μαθητή, σε συνεργασία με το οικογενειακό περιβάλλον. Και εντέλει μια νέα κουλτούρα αντίληψης και χρήσης των Νέων Μέσων στη σχολική εκπαιδευτική πρακτική.

Σκοπός λοιπόν του συγκεκριμένου επιμορφωτικού προγράμματος είναι να παρέχει βασικές θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες πάνω στη διαδικασία σχεδίασης και ανάπτυξης περιεχομένου για ηλεκτρονικά μαθήματα, στο πλαίσιο της σύγχρονης και ασύγχρονης Online Εξ Αποστάσεως Σχολικής Εκπαίδευσης (ΕξΑΣΕ).

Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύσει, μέσα από ένα συνεκτικό σύνολο μαθησιακών ενοτήτων, ευθυγραμμισμένων με τις τρέχουσες ανάγκες των εκπαιδευτικών αλλά και της διεθνούς βιβλιογραφίας και πρακτικής, να βοηθήσει τον/την εκπαιδευτικό της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (και όχι μόνο…) να εμπλουτίσει τις όποιες γνώσεις και δεξιότητες απέκτησε στο πλαίσιο της Επείγουσας Διαδικτυακής Διδασκαλίας την περίοδο του κλεισίματος των σχολείων, ενσωματώνοντας τες στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της Online Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα δομείται σε 10 θεματικές ενότητες, οι οποίες καλύπτουν το ιστορικό και θεωρητικό πλαίσιο της Online Εξ Αποστάσεως Σχολικής Εκπαίδευσης, το πλαίσιο του ασύγχρονου και σύγχρονου e-learning, τις ψηφιακές πλατφόρμες, τις προσεγγίσεις εκπαιδευτικού σχεδιασμού για το υλικό, τις δραστηριότητες και την αξιολόγηση των μαθητών/τριών, ενώ έμφαση δίνεται σε νέες αναδυόμενες αναγκαιότητες όπως η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο και η ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική σε περιβάλλοντα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Κόστος

350 ευρώ
Διάρκεια: 7 μήνες
Ώρες επιμόρφωσης: 350
Μοριοδοτεί για προσλήψεις και Διορισμούς: ΝΑΙ - 2 μόρια

Έναρξη: 19 Οκτωβρίου
Αιτήσεις έως 26 Οκτωβρίου

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος (εάν δεν σας εμφανίζεται πατήστε εδώ) και υπεύθυνος της γραμματείας θα επικοινωνήσει μαζί σας

 

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Εκλογές αιρετών: Απόσυρση υποψηφίων από τους ΣΕΠΕ της Β' Αθήνας
Εκλογές αιρετών: Απόσυρση υποψηφίων από τους ΣΕΠΕ της Β' Αθήνας
«Δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και...
Εκλογές αιρετών: Απόσυρση υποψηφίων από τους ΣΕΠΕ της Β' Αθήνας
Συνελήφθη η καθηγήτρια ΕΠΑΛ που αρνείται να φοράει μάσκα στην τάξη
Συνελήφθη η καθηγήτρια ΕΠΑΛ που αρνείται να φοράει μάσκα στην τάξη
Η καθηγήτρια συνελήφθη μετά από μήνυση του διευθυντή του σχολείου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν είχε περάσει πειθαρχικό για ανάλογο...
Συνελήφθη η καθηγήτρια ΕΠΑΛ που αρνείται να φοράει μάσκα στην τάξη
Δημοτικά-Νηπιαγωγεία: Τοποθετήσεις-αναπληρώσεις διευθυντών, υποδιευθυντών, προϊσταμένων
Δημοτικά-Νηπιαγωγεία: Τοποθετήσεις-αναπληρώσεις διευθυντών, υποδιευθυντών, προϊσταμένων
Αναλυτική ενημέρωση για τις τοποθετήσεις-αναπληρώσεις διευθυντών, υποδιευθυντών, προϊσταμένων σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία από τον αιρετό...
Δημοτικά-Νηπιαγωγεία: Τοποθετήσεις-αναπληρώσεις διευθυντών, υποδιευθυντών, προϊσταμένων