Μ. Τζούφη: «Η πανδημία πολλαπλασίασε τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «COVID-19 και ενδοοικογενειακή βία»

«Υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι τα περαστικά ενδοοικογενειακής βίας -σε βάρος των γυναικών και των παιδιών- αυξήθηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας», επεσήμανε η Μερόπη Τζούφη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με θέμα ημερήσιας διάταξης: «COVID-19 και ενδοοικογενειακή βία».

Παράλληλα, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν περισσότεροι πόροι ώστε να ενισχυθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες υποστήριξης και υγείας, δεδομένου ότι εξετάζεται ένα δεύτερο lockdown. Στην κατεύθυνση αυτή, πρότεινε τη διασύνδεση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, καθώς και τη συγκρότηση τοπικών δικτύων και συντονιστικών κέντρων.

Στη συνέχεια σημείωσε πως «γνωρίζουμε πως η ανεργία αυξάνεται - το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης γνωρίζουμε ότι μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο ύφεσης της τάξεως του 15% χωρίς να μπορούμε να προβλέψουμε πως θα εξελιχθεί η πανδημία». Για το λόγο αυτό «η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί με τα ζητήματα που αφορούν στην ανεργία και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των γυναικών».

Κλείνοντας, η Μερόπη Τζούφη υπογράμμισε πως η πρόσφατη ιστορία του «Big Brother» αποτέλεσε μια προβολή κατασκευασμένης αρρενωπότητας, αναπαράγοντας το πρότυπο που αντιλαμβάνεται τις γυναίκες ως προϊόντα. Ακόμα, άλλη εκπομπή που προβάλλεται παρουσιάζει τις γυναίκες να αναζητούν έναν «καλό» γαμπρό. «Τα φαινόμενα αυτά επιδεινώνουν την κατάσταση, δημιουργούν ή ενισχύουν συμπεριφορές» ανέφερε η βουλευτής και κάλεσε τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων να παρέμβει πιο δραστικά.

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γεωλο
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
Πρωτοφανής επιτυχία για τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γεωλογίας με εκατοντάδες συμμετοχές από όλη τη χώρα
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
αριστ
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ
Το αύριο της Ανώτατης Εκπαίδευσης: Έντεκα ακαδημαϊκοί ηγέτες συζητούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Πανεπιστημίων
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ