Ν. Φίλης: Το υπουργείο της...ήσσονος προσπάθειας
Απίστευτη ανετοιμότητα καταλόγισε στην υπουργό Νίκη Κεραμέως ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου - «Παραπλανητικά, θαρρείς και μιλάει σε ανώριμους πολίτες» ανέφερε ο Νίκος Φίλης

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «...από τις έξι» ο Νίκος Φίλης συνομίλησε με την πρώην υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου, για την απίστευτη ανετοιμότητα που επέδειξε το υπουργείο στο άνοιγμα των σχολείων. Παραπλανητικά, θαρρείς και μιλάει σε ανώριμους πολίτες, είπε ο Νίκος Φίλης, η κα Κεραμέως επαναλαμβάνει στα ΜΜΕ ότι «σε τρεις μήνες μέσα δεν θα χτίζαμε νέα σχολεία».

Ούτε δυνατό ήταν, πράγματι, κάτι τέτοιο, ούτε απαραίτητο όμως! Μια ελάχιστη προσπάθεια όφειλε να κάνει η κυβέρνηση αν σεβόταν γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Δεν ήταν δύσκολο να αναζητήσει κάποιες επιπλέον αίθουσες, προσωρινά, μέσα στις ειδικές συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία. Σε συνεργασία με τους δήμους, με τη συνδρομή ακόμα και της εκκλησίας, νοικιάζοντας ως και ιδιωτικούς χώρους για λίγους μήνες.

Λύσεις υπήρχαν. Ας μην έπαιρνε «άριστα δέκα» το υπουργείο των αρίστων. Ας έπαιρνε οκτώ ή εννιά. Ας έκανε έστω την προσπάθεια να σπάσουν οι πιο μεγάλες και άρα οι πιο επικίνδυνες τάξεις. Όλοι σχεδόν οι ειδικοί αυτό ζητούν με έμφαση. Και δεν είναι ότι δεν το πέτυχαν, είναι ότι δεν το επιδίωξαν.

Ένα πράγμα έκαναν μόνο πάνω στο θέμα αυτό: ψήφισαν εκτάκτως στην αρχή του καλοκαιριού να μεγαλώσουν οι τάξεις. Εν μέσω πανδημίας -τι ειρωνεία! Με τον κορονοϊό να έχει αλλάξει τα πάντα στη ζωή μας, ψήφισαν να αυξηθούν οι μαθητές στα δημοτικά, από 22 σε 25! Παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν υπάρχει άλλο τέτοιο παράδειγμα σε όλο τον πλανήτη το 2020. Τόση αστοχία!

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Αλλά, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Όχι με τις ίδιες συνθήκες που έκλεισαν (στα δημοτικά όπως είπα, σε συνθήκες ακόμα μεγαλύτερου συνωστισμού) συν… δυο μάσκες κι ένα παγουρίνο.

Την ίδια στιγμή δε που λέμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να βελτιωθούν τα σχολεία ή για περισσότερες ΜΕΘ, προχωράμε σε νέους εξοπλισμούς χωρίς συζήτηση στη Βουλή, θαρρείς και δεν υπάρχει στο πολιτικό σύστημα πάνω στο ζήτημα αυτό καμία πρόσφατη αρνητική εμπειρία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία παντού (Ανανεώνεται η λίστα συνεχώς)

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταιγιδα
ΕΜΥ - «κόκκινος» συναγερμός : Νέες προειδοποιήσεις για ακραία φαινόμενα σήμερα - Ποιες ώρες θα χτυπηθεί η Αττική και η Θεσσαλονίκη
Πού θα χτυπήσουν σήμερα τα ισχυρότερα φαινόμενα - Αναλυτική πρόβλεψη μέχρι και την Κυριακή
ΕΜΥ - «κόκκινος» συναγερμός : Νέες προειδοποιήσεις για ακραία φαινόμενα σήμερα - Ποιες ώρες θα χτυπηθεί η Αττική και η Θεσσαλονίκη
κακοκαιρία
Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους που περιλαμβάνουν υποχρεωτική παύση εξωτερικών εργασιών και σύσταση για...
Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
dimosio
Κακοκαιρία: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται δικαιολογημένη απουσία σήμερα Τετάρτη
Οδηγίες ΥΠΕΣ για τη δικαιολογημένη απουσία δημοσίων υπαλλήλων λόγω κακοκαιρίας
Κακοκαιρία: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται δικαιολογημένη απουσία σήμερα Τετάρτη