Γονείς μαθητών ιδιωτικού σχολείου: Απορούμε με τις επιλογές Κεραμέως - Αποσύρουμε τα παιδιά μας από την ιδιωτική εκπαίδευση, αναζητούμε δημόσιο σχολείο
«Εξαιτίας του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση, είμαστε αναγκασμένοι να αναζητήσουμε σχολείο για τα παιδιά μας. Οποιοδήποτε Δημόσιο σχολείο θα έχει ηρεμία και συνέχεια αλλά, πρωτίστως, θα διαθέτει Ελεύθερους Εκπαιδευτικούς να ασκήσουν το Λειτούργημά τους χωρίς την Δαμόκλειο σπάθη κάποιου αλαζόνα Διευθυντή ή κάποιου αχόρταγου ιδιοκτήτη – επιχειρηματία»

«Οι εκπαιδευτικοί κάνουν άριστα τη δουλειά τους» αλλά «προβληματιζόμαστε για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας».

 Αυτό τονίζουν με επιστολή τους στο  alfavita γονείς μαθητών ιδιωτικού σχολείου, οι οποίοι γνωστοποιούν ότι δεν μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη σε ένα ιδιωτικό σχολείο που επιθυμεί να γνωστοποιήσει τα κέρδη του εις βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών. Γι' αυτό και θα αναζητήσουν για τα παιδιά τους ένα δημόσιο σχολείο...

«Απορούμε ωστόσο για τις επιλογές της κ. Κεραμέως. Είναι μάλιστα οξύμωρο το γεγονός ότι αρκετοί από εμάς την στηρίξαμε στις τελευταίες εκλογές, βλέποντας στο πρόσωπό της έναν νέο και φρέσκο άνθρωπο. Δυστυχώς η διάψευση έρχεται συνεχώς με τα νομοσχέδια που προτείνει και ψηφίζονται στη Βουλή» αναφέρουν, προσθέτοντας πως εξαιτίας του προτεινόμενου νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση, είμαστε αναγκασμένοι να αναζητήσουμε σχολείο για τα παιδιά μας. Οποιοδήποτε Δημόσιο σχολείο θα έχει ηρεμία και συνέχεια αλλά, πρωτίστως, θα διαθέτει Ελεύθερους Εκπαιδευτικούς να ασκήσουν το Λειτούργημά τους χωρίς την Δαμόκλειο σπάθη κάποιου αλαζόνα Διευθυντή ή κάποιου αχόρταγου ιδιοκτήτη – επιχειρηματία».

Ακολουθεί η επιστολή:

Αγαπητές Κυρίες και Κύριοι του alfavita.

Εκπροσωπούμε μία σημαντική μερίδα γονέων μεγάλου Ιδιωτικού σχολείου των Βορείων Προαστίων. Τα στοιχεία μας παρατίθενται στο τέλος, αλλά επιθυμούμε να μην δημοσιοποιηθούν για προφανείς λόγους.

Έχουμε παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην τελευταία τάξη του Λυκείου κατά το επόμενο σχολικό έτος, καθώς και μικρότερα που πηγαίνουν στο Γυμνάσιο του ίδιου σχολείου.

Πριν από 11 χρόνια ξεκινήσαμε μία αναζήτηση προκειμένου να επιλέξουμε το καταλληλότερο σχολείο για την Εκπαίδευση των παιδιών μας. Καταλήξαμε στο συγκεκριμένο σχολείο, παρόλη την οικονομική αιμορραγία που υπεστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρήσαμε ότι η επιλογή μας ήταν μονόδρομος.

Το σχολείο που επιλέξαμε μάς δικαίωσε για πολλά χρόνια. Δημιουργήσαμε σχέσεις φιλίας με αρκετούς Εκπαιδευτικούς και αναγνωρίζουμε το οικογενειακό κλίμα του. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια ακούγαμε «ψιθύρους» σχετικά με την οικονομική δυσπραγία του σχολείου. Αποτέλεσμα ήταν να μην ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς το Εκπαιδευτικό προσωπικό, παρόλο που εμείς ως γονείς ήμασταν πάντοτε και έγκαιρα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.

Σαν να μην έφτανε αυτό τα τελευταία, επίσης, χρόνια υπάρχει σοβαρή «ρωγμή» στις σχέσεις της Διεύθυνσης του σχολείου με μαθητές και γονείς. Εύκολα διαπιστώσαμε ένα κλίμα αλαζονείας και τρομοκρατίας εκ μέρους των υπευθύνων, τόσο προς τους μαθητές όσο και προς Εκπαιδευτικούς. Με ελάχιστους, στους οποίους είχαμε την δυνατότητα λόγω της μακροχρόνιας γνωριμίας μας, απευθύναμε ένα «γιατί» και ένα «πώς το αντιμετωπίζετε»;

Έχει σημασία η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα: «Δεν φοβόμαστε διότι ο Νόμος μάς προστατεύει από αυθαιρεσίες. Εφόσον κάνουμε σωστά την δουλειά μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Και την έκαναν Άριστα την δουλειά τους! Δεν ήταν απλά οι καθηγητές των παιδιών μας, αλλά ήταν εκείνοι οι Δάσκαλοι που μπόρεσαν να τα εμπνεύσουν. Μπόρεσαν να τους εμφυσήσουν σημαντικές αξίες όπως: Συμμετοχή, Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια!

Διαβάζοντας το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, προβληματιζόμαστε σοβαρότατα. Προσπαθούμε να κοιτάξουμε στην «αυριανή» ημέρα, αφού θα έχει ψηφιστεί και θα εφαρμόζεται. Κοιτάζουμε δηλαδή στην σχολική χρονιά που έρχεται, όπου τα παιδιά μας θα είναι στην Γ Λυκείου.

Δεν γνωρίζουμε πόσους και ποιους από τους Εκπαιδευτικούς που μεγάλωσαν τα παιδιά μας θα συναντήσουν στην τελευταία τους τάξη. Θεωρούμε δεδομένο ότι κάποιοι από αυτούς θα απολυθούν για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Δεν γνωρίζουμε πόση εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε σε ένα σχολείο που θα προσπαθήσει να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του πιέζοντας μαθητές να παρακολουθήσουν τα απογευματινά φροντιστήρια εντός των εγκαταστάσεών του, κάτι που προϋποθέτει την μερική ή και ευρύτερη απαξίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά το πρωινό πρόγραμμα.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο οι εκπαιδευτικοί που θα παραμείνουν στο σχολείο θα μπορούν να αντισταθούν σε πιέσεις άλλων γονέων, της Διεύθυνσης ή των Ιδιοκτητών για κάλπικη βαθμολόγηση όλων των παιδιών στο «Άριστα», κάτι που μάς εξοργίζει. Μάς εξοργίζει, όχι επειδή θέλουμε μόνο τα δικά μας τα παιδιά να «αριστεύσουν», αλλά διότι αυτό θα αποτελεί ένα πολύ κακό μάθημα για τους εφήβους, κάτι που ως οικογένειες αποφεύγουμε.

Αγαπητό alfavita,

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν ζούμε σε έναν κόσμο «αγγελικά πλασμένο». Ανέκαθεν επιθυμούσαμε αυτό να το διδάξουμε και στα παιδιά μας. Ίσως να είναι τώρα η στιγμή να το μάθουν, ίσως να γίνει πολύ βίαια και σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή στην ζωή τους. Ίσως…

Απορούμε ωστόσο για τις επιλογές της κ. Κεραμέως. Είναι μάλιστα οξύμωρο το γεγονός ότι αρκετοί από εμάς την στηρίξαμε στις τελευταίες εκλογές, βλέποντας στο πρόσωπό της έναν νέο και φρέσκο άνθρωπο. Δυστυχώς η διάψευση έρχεται συνεχώς με τα νομοσχέδια που προτείνει και ψηφίζονται στη Βουλή. Η ισοτιμία των τίτλων Κολλεγίων, η αύξηση των εξεταστικών διαδικασιών στο σχολείο κλπ είναι αποφάσεις που δεν υπήρχαν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ. Τώρα έρχεται να εξυπηρετήσει 150 ιδιοκτήτες Ιδιωτικών σχολείων εις βάρος Εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Δυστυχώς, επειδή δεν μπορούμε να δείξουμε εμπιστοσύνη στις επιλογές του σχολείου αλλά και επειδή οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τις παλινωδίες που σίγουρα θα προκύψουν την επόμενη σχολική χρονιά, εξαιτίας του προτεινόμενου νομοσχεδίου, είμαστε αναγκασμένοι να αναζητήσουμε σχολείο για τα παιδιά μας. Οποιοδήποτε Δημόσιο σχολείο θα έχει ηρεμία και συνέχεια αλλά, πρωτίστως, θα διαθέτει Ελεύθερους Εκπαιδευτικούς να ασκήσουν το Λειτούργημά τους χωρίς την Δαμόκλειο σπάθη κάποιου αλαζόνα Διευθυντή ή κάποιου αχόρταγου ιδιοκτήτη – επιχειρηματία.

 Με τιμή

Οι γονείς

(Το alfavita έχει στη διάθεσή του τα ονόματα των γονέων)

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Αναφορικά με το αποδιδόμενο ποσοστό εισαγωγής υποψηφίων 3ου επιστημονικού πεδίου με το παλαιό σύστημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αναφορικά με το αποδιδόμενο ποσοστό εισαγωγής υποψηφίων 3ου επιστημονικού πεδίου με το παλαιό σύστημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Επιστολή μαθήτριας, υποψήφιας των Πανελλαδικών Εξετάσεων με το παλαιό σύστημα, προς την υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως
Αναφορικά με το αποδιδόμενο ποσοστό εισαγωγής υποψηφίων 3ου επιστημονικού πεδίου με το παλαιό σύστημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές εντός του καλοκαιριού
Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές εντός του καλοκαιριού
Ανακοίνωση της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις υπηρεσιακές μεταβολές που ολοκληρώνονται στις 14 Αυγούστου
Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές εντός του καλοκαιριού