Για τις εγγραφές στα ΕΠΑΛ
Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Το Υ.ΠΑΙ.Θ. έχει ήδη ταλαιπωρήσει τις τελευταίες μέρες χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους που προσπαθούν να κάνουν την εγγραφή τους για την επόμενη σχολική χρονιά με ένα απίστευτα γραφειοκρατικό και προβληματικό στη διαχείρισή του ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών. Συγχρόνως οι σχολικές μονάδες των ΕΠΑΛ δεν είχαν πρόσβαση στις εγγραφές τους, ώστε να ενημερώσουν τους μαθητές για τα όποια προβλήματα. Οι παραπάνω πιεστικές συνθήκες είχαν ως επιστέγασμα την ακατανόητα μικρή προθεσμία εγγραφών  που δόθηκε και είχε καταληκτική ημερομηνία 2/7,  παρότι στα ΓΕΛ η αντίστοιχη προθεσμία είναι μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

Το θρίλερ των εγγραφών για τα ΕΠΑΛ κορυφώθηκε, όταν το ίδιο το περίφημο         "e-eggrafes" διέγραψε όλες τις αιτήσεις των μαθητών που έγιναν στις 28 και 29 Ιουνίου, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ειδοποίησης αυτών των μαθητών, αφού τα ΕΠΑΛ δεν είχαν πρόσβαση στα στοιχεία των εγγραφών τους.

Σήμερα το Υπουργείο ζητά μέσα σε μια μέρα να ειδοποιηθούν οι μαθητές, πράγμα αδύνατο όσον αφορά τις νέες εγγραφές, αφού κανένα σχολείο δεν έχει τα στοιχεία των νέων εγγραφών και δίνεται παράταση μόνο μιας ημέρας για την επανεγγραφή τους!!!

Η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ: 

Τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που ακολουθεί το Υ.ΠΑΙ.Θ. για τις εγγραφές στα ΕΠΑΛ οι οποίες στερούν από χιλιάδες μαθητές το δικαίωμα φοίτησης στην ΤΕΕ.

ΑΠΑΙΤΕΙ: 

  • Να δοθεί παράταση στις εγγραφές των μαθητών των ΕΠΑΛ μέχρι την έναρξη των μαθημάτων
  • Να εξασφαλιστούν όλες εκείνες οι συνθήκες που θα δίνουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στις εγγραφές του δημόσιου σχολείου σε κάθε μαθητή και σε κάθε πολίτη
  • Να βγάλει το υπουργείο Παιδείας δημόσια ανακοίνωση ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές και οι οικογένειές τους για να προλάβουν να επανεγγραφούν.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskala
Απόλυση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού: Η υπόθεση που φωτίζει τα αδιέξοδα των χαμηλόμισθων εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές χωρίς ανάσα: Μισθοί επιβίωσης και απαγόρευση συμπληρωματικού εισοδήματος
Απόλυση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού: Η υπόθεση που φωτίζει τα αδιέξοδα των χαμηλόμισθων εκπαιδευτικών
φοιτητές
Πανελλαδικές εξετάσεις: Η ανισότητα δεν γράφεται στον πίνακα – αλλά στα μητρώα εισαγωγής
Η κοινωνική ανισότητα βρίσκει πάντα τρόπο να μπαίνει στη σχολική αίθουσα.
Πανελλαδικές εξετάσεις: Η ανισότητα δεν γράφεται στον πίνακα – αλλά στα μητρώα εισαγωγής
Συμπεριφορά παιδιών
Περί συμπεριφορών
Θα ήταν προτιμότερο αυτή η συζήτηση να γινόταν σε ένα λιγότερο φορτισμένο συναισθηματικά πλαίσιο.
Περί συμπεριφορών