Αντιπρόεδρος ΔΟΕ: Αναγκαστικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλα σχολεία φέρνει η αύξηση των μαθητών ανα τάξη
Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Γιώργος Τρούλης εκτίμησε ότι μια βασική επίπτωση από την αύξηση των μαθητών ανά τάξη σε 25 που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως, είναι ότι θα οδηγήσει σε "σχολική μετανάστευση" πλήθος μαθητών που θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο

Δεκατέσσερα χρόνια πίσω, στο 2006 επιστρέφει την εκπαίδευση η αύξηση του αριθμού μαθητών ανα τάξη σε 25 που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Οπως ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ.Θανάσης Κικινής εκείνη την εποχή επιτεύχθηκε η μείωση του αριθμού των μαθητών σε 25, από 30 που ήταν και έκτοτε γιναν πολλές προσπάθειες για να φτάσουμε στους 22 ανά τάξη που επρόκειτο να εφαρμοστεί σε Νηπιαγωγείο, Α και Β Δημοτικού, με στόχο να επεκταθεί σε όλες τις τάξεις.

Η 14ετής οπισθοδρόμηση όμως, συμπλήρωσε ο  αντιπρόεδρος της ΔΟΕ κ.Γιώργος Τρούλης, σημαίνει επίσης ότι την επόμενη χρονιά οι προσλήψεις θα γίνουν με βάση αυτό τον αριθμό, συνεπώς θα υπάρξουν συγχωνεύσεις Τμημάτων και αναγκαστικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλα σχολεία, μαζί με τις επιπτώσεις στον αριθμό των εκπαιδευτικών: «Προσπαθούν να φτιάξουν ένα σχολείο φτηνό για το κράτος και ακριβό για τον πολίτη και τις οικογένειες», είπε χαρακτηριστικά.

Αξιολόγηση και εκπαιδευτικοί-διαφημιστες

Σχετικά με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, η εκτίμηση της ΔΟΕ είναι ότι θα οδηγήσει ουσιαστικά σε κατηγοριοποίηση σχολείων, τα οποία προκειμένου να επιβιώσουν οικονονικά θα πρέπει να αναπτύξουν έναν «ανθρωποφαγικό» ανταγωνισμό, με τους εκπαιδευτικούς να  αναρτούν στις ιστοσελίδες τα «επιτεύγματα» του κάθε σχολείου προκειμένου να το διαφημίσουν, ώστε να το προτιμήσει ο πελάτης-μαθητής και οι γονείς του και κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι έχει εγκαταλείψει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθηματικά
Ο μαθηματικός γρίφος που δίχασε το διαδίκτυο: Δύο λύσεις, ένα ερώτημα
Οι γρίφοι και τα τεστ λογικής έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στο διαδίκτυο, προσφέροντας έναν ευχάριστο τρόπο εξάσκησης του μυαλού.
Ο μαθηματικός γρίφος που δίχασε το διαδίκτυο: Δύο λύσεις, ένα ερώτημα
πασχα
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή του Πάσχα – Τα ονόματα και το βαθύτερο νόημα της Λαμπρής
Με αφορμή τη μεγάλη αυτή ημέρα, γιορτάζουν και πολλά γνωστά και αγαπημένα ονόματα
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή του Πάσχα – Τα ονόματα και το βαθύτερο νόημα της Λαμπρής
ΚΑΙΡΟΣ
Καιρός Πάσχα: Ανάμεσα σε λιακάδα και… λίγες βροχές το γιορτινό τραπέζι – Τι ισχύει για Αττική και Θεσσαλονίκη
Το Πάσχα δεν είναι μόνο ο καιρός. Είναι οι άνθρωποι, τα τραπέζια που στήνονται, τα σπίτια που ανοίγουν, οι αυλές που γεμίζουν φωνές.
Καιρός Πάσχα: Ανάμεσα σε λιακάδα και… λίγες βροχές το γιορτινό τραπέζι – Τι ισχύει για Αττική και Θεσσαλονίκη