sxoleio germania
ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Σε μια Δημόσια Εκπαίδευση μαστιζόμενη από υποχρηματοδότηση και αποστερημένη από πολιτικές ενίσχυσής της, προβάλλεται η «αριστεία» των Προτύπων σχολείων, που οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη διαφοροποίηση στην εκπαίδευση. Η κυβέρνηση προωθεί τη λεγόμενη Αριστεία σε αντίθεση με την αναγκαιότητα της εποχής μας, που είναι η ενιαία, καθολική, δημόσια και δωρεάν παιδεία, που θα εξυψώνει το μορφωτικό επίπεδο του λαού μας. Το αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας που θεσμοθετείται θα διαχυθεί συνολικά στην Εκπαίδευση και θα λειτουργήσει «πειραματικά» για την εφαρμογή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και της σχολικής μονάδας.

Αυξάνει τον αριθμό   των προτύπων με στόχο ένα σχολείο αριστείας σε κάθε περιοχή. Έτσι δημιουργεί συνειδητά ένα νέο τοπίο στην Εκπαίδευση με σχολεία Α και Β (ή άλλες κατηγορίες), με καθηγητές πολλών ταχυτήτων και ανταγωνισμό σχολικών μονάδων και καθηγητών - «με πολλά προσόντα» - με δημιουργία συνείδησης ΕΛΙΤ από την παιδική ηλικία.

Με βάση την εξωτερική και από το 21 και την εσωτερική  αξιολόγηση με την εποπτεία των Συμβούλων, ΥΠΑΙΘ, ΙΕΠ, ΑΔΙΠΔΔΕ, θα οδηγήσει σε ένα τοπίο με ανασφάλεια, κατηγοριοποίησης Σχολείων και Εκπαιδευτικών, με χαμηλές δημόσιες δαπάνες και κυρίως τον έλεγχο των καθηγητών  που υποδεικνύεται ως ο κύριος στόχος.

Έτσι το κράτος μεταφέρει τις ευθύνες του στους Εκπαιδευτικούς και προδιαγράφεται το μέλλον του σχολείου ανάλογα με τις επιδόσεις του.

Η ΕΛΜΕ-Ι, είναι κάθετα αντίθετη με αυτές τις πρακτικές.

Είμαστε αντίθετοι στην μετατροπή του ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας σε Πρότυπο Λύκειο και καταγγέλλουμε, αυτή την ενέργεια δημιουργίας νέου τύπου σχολικής μονάδας, με απώτερο σκοπό την κατάργηση της σχολικής μονάδας και την κατάργηση των οργανικών θέσεων συναδέλφων που υπηρετούν σε αυτή.

Καλούμε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων καθώς και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου να εκφράσουν άμεσα την θέση τους, ώστε η εκπαιδευτική κοινότητα να γνωρίζει αν συμφωνούν ή όχι με την δημιουργία Πρότυπου Λυκείου στην Πόλη μας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa_taksi
Σχολεία σε οικονομική ασφυξία: Χωρίς αναλώσιμα έως τον Ιανουάριο λόγω καθυστερήσεων στη χρηματοδότηση
Αναστάτωση στα σχολεία Αμαρουσίου - Καθυστερούν οι πάγιες εντολές χρηματοδότησης
Σχολεία σε οικονομική ασφυξία: Χωρίς αναλώσιμα έως τον Ιανουάριο λόγω καθυστερήσεων στη χρηματοδότηση
vaseis aei
Αποκαλυπτικοί πίνακες για τα ΑΕΙ: Πόσοι διδάσκουν, πόσοι φοιτούν και πόσοι αποφοιτούν
ΑΕΙ 2025: Προσωπικό, ενεργοί φοιτητές και ποσοστά αποφοίτησης – Η μεγάλη εικόνα μέσα από επίσημους πίνακες
Αποκαλυπτικοί πίνακες για τα ΑΕΙ: Πόσοι διδάσκουν, πόσοι φοιτούν και πόσοι αποφοιτούν
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΣΑΕΚ: Πρόσκληση για την κάλυψη 180 θέσεων υποδιευθυντών
Η πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας αφορά στην κάλυψη 180 θέσεων υποδιευθυντών σε 114 δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ /...
ΣΑΕΚ: Πρόσκληση για την κάλυψη 180 θέσεων υποδιευθυντών