Χ. Κεφαλίδου: «Καινοτομία» να συζητάμε για τα Λατινικά και τη διαγωγή;
Τη συμφωνία του Κινήματος Αλλαγής με την επαναλειτουργία των σχολικών ομάδων επιβεβαίωσε η τομεάρχης Παδείας του κόμματος, Χαρά Κεφαλίδου

«Και στο άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ακούσαμε προσεκτικά εισηγήσεις των ειδικών και του ΕΟΔΥ. Και παρότι είναι ρίσκο η επαναφορά στα σχολεία, ίσως είναι οι πιο ιδανικές συνθήκες για να ξεκινήσει η δοκιμαστική περίοδος του ενός μηνός. Πρόκειται για ένα κρας τεστ ενόψει Σεπτεμβρίου» τόνισε η Χ. Κεφαλίδου, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Το διάστημα μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί για αμιγώς εκπαιδευτικούς λόγους, όπως η κάλυψη της ύλης, αλλά για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των μαθητών και την εξοικείωση με ένα διαφορετικό σχολικό περιβάλλον.

Οι μαθητές στο παρόν διάστημα θα έχουν την ευκαρία «να σκεφτούν την περίοδο της καραντίνας, την επαναλειτουργία και να ετοιμαστούν για τον Σεπτέμβριο», συμπλήρωσε.

Ταυτόχρονα, η Χ. Κεφαλίδου εξέφρασε την αντίθεσή της στο νέο νομοσχέδιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «όταν συζητάμε για τα Λατινικά και τη διαγωγή, φαίνεται ποιο είναι το εύρος της καινοτομίας που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο».

«Οι εποχές άλλαξαν και η ποιότητα στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά είναι το μεγάλο ζητούμενο. Την ισοπέδωση στην Παιδεία όπως την παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, και με τα μπαλώματα που κάνει τώρα η κ. Κεραμέως, εμείς δεν μπορούμε να τα επικροτήσομε» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ
Πολιτικός αιφνιδιασμός: Πρόταση Τσίπρα προς Καρυστιανού για το Επικρατείας – Στο τραπέζι και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Επιφυλάξεις για το κατά πόσο τέτοιες κινήσεις μπορούν να γεφυρώσουν τον κόσμο της κοινωνικής διαμαρτυρίας με την οργανωμένη πολιτική.
Πολιτικός αιφνιδιασμός: Πρόταση Τσίπρα προς Καρυστιανού για το Επικρατείας – Στο τραπέζι και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
kaldis
Παν. Καλδής (Πρύτανης ΠΑ.Δ.Α) στο alfavita.gr: Το «Success Story» της Δυτικής Αττικής - 8 Χρόνια Δημιουργικής Εξέλιξης
Το Πανεπιστήμιο που Αλλάζει τον Χάρτη της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο
Παν. Καλδής (Πρύτανης ΠΑ.Δ.Α) στο alfavita.gr: Το «Success Story» της Δυτικής Αττικής - 8 Χρόνια Δημιουργικής Εξέλιξης
O φοιτητής Κωνσταντίνος Κρήτος
Έλληνας φοιτητής στους 24 κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου που επέλεξε η NASA
Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Κρήτος που έφερε «επανάσταση» στον κώδικα αστροφυσικής και κέρδισε την υποτροφία της NASA
Έλληνας φοιτητής στους 24 κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου που επέλεξε η NASA