kerameos
«Υπάρχει ένας σχεδιασμός για νωρίτερη εκκίνηση. Θα τα δούμε όλα αυτά. Όλα έχουν έρθει πιο μπροστά», αναφέρει η Νίκη Κεραμέως

Σχέδια να ανοίξουν τα σχολεία νωρίτερα βρίσκονται υπό συζήτηση στο υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στο Mega η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Υπάρχει ένας σχεδιασμός για νωρίτερη εκκίνηση. Θα τα δούμε όλα αυτά. Όλα έχουν έρθει πιο μπροστά», ανέφερε συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας.

Αναφορικά με το άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «ήταν ομόφωνη η απόφαση της επιτροπής των ειδικών για το περαιτέρω άνοιγμα των σχολείων. Έχει μεγάλη σημασία αυτό. Πράγματι η εμπειρία από γυμνάσια και λύκεια είναι πολύ αισιόδοξη. Τα μέτρα τηρήθηκαν υποδειγματικά».

«Να είστε βέβαιος ότι όλα έχουν συνυπολογιστεί. Προφανώς συμπεριφέρεται διαφορετικά ένα παιδί του δημοτικού. Τα παιδιά είναι ήδη έξω, στις γειτονιές. Είναι πιο ασφαλή τα παιδιά στο σχολείο. Δεν υπάρχει καλύτερος χώρος για να μάθουν πώς θα τροποποιηθεί κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους για να προσέχουν τους εαυτούς τους και τους άλλους», επεσήμανε ακόμα η υπουργός Παιδείας.

Για το προσωπικό που θα απαιτηθεί για την καθαριότητα των σχολείων, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «είχαμε φροντίσει ώστε προσωπικό καθαριότητας σε δομές που δεν λειτουργούσαν, να καλύψουν ανάγκες σε γυμνάσια και λύκεια. Τώρα, το προσωπικό καθαριότητας που υπάρχει θα μείνει στη δομή που είναι, αλλά έχει προβλεφθεί ειδική ρύθμιση με τροποποίηση των συμβάσεων, ώστε να γίνεται καθαρισμός και κατά τη διάρκεια λειτουργείας, και μετά το πέρας της λειτουργίας. Θα δουλεύουν περισσότερες ώρες και θα πληρώνονται περισσότερο».

«Αν το τμήμα έχει λιγότερα από 15 παιδιά, θα μπορεί να λειτουργεί καθημερινά. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα για τηλε-εκπαίδευση. Περισσότερο στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία βλέπουμε ότι θα λειτουργούν καθημερινά. Εφαρμόζεται ήδη η τηλε-εκπαίδευση. Φέραμε ρύθμιση, φέραμε υπουργική απόφαση, από εκεί και πέρα ο καθένας τίθεται προ των ευθυνών του. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά που μένουν σπίτι να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση», είπε ακόμα η υπουργός Παιδείας.

Εικόνα: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Chat GPT
Η τεχνητή νοημοσύνη «κόβει» την επισκεψιμότητα: Πώς οι AI περιλήψεις ανατρέπουν το μοντέλο της ενημέρωσης
Πτώση έως 30% στα κλικ προς ειδησεογραφικά sites μέσα σε έναν χρόνο – Τα ΜΜΕ στρέφονται σε συνδρομές, YouTube και TikTok για να επιβιώσουν
Η τεχνητή νοημοσύνη «κόβει» την επισκεψιμότητα: Πώς οι AI περιλήψεις ανατρέπουν το μοντέλο της ενημέρωσης
TEMPH
Δίκη για τα Τέμπη: Παρόντες οι συγγενείς των θυμάτων μόνο για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφων
Στην αίθουσα του δικαστηρίου οι συγγενείς των θυμάτων για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφων στη δίκη για τα Τέμπη
Δίκη για τα Τέμπη: Παρόντες οι συγγενείς των θυμάτων μόνο για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφων
rene1
Σάλος στις ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος στήριξε οικονομικά πράκτορα της ICE μετά τον θάνατο 37χρονης
Δωρεά 10.000 δολαρίων από τον Μπιλ Άκμαν πυροδοτεί οργή και σφοδρές αντιδράσεις – Διχασμένη η κοινή γνώμη
Σάλος στις ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος στήριξε οικονομικά πράκτορα της ICE μετά τον θάνατο 37χρονης
Ισπανία: Κατέσχεσαν 10 τόνους κοκαΐνης σε φορτηγό πλοίο στη θάλασσα
«Μαμούθ» ποσότητα κοκαΐνης: Σχεδόν 10 τόνοι ναρκωτικών σε πλοίο με αλάτι στον Ατλαντικό (Video)
Ισπανία: Κατέσχεσαν 10 τόνους κοκαΐνης σε φορτηγό πλοίο στη θάλασσα – Ποσότητα «ρεκόρ»
«Μαμούθ» ποσότητα κοκαΐνης: Σχεδόν 10 τόνοι ναρκωτικών σε πλοίο με αλάτι στον Ατλαντικό (Video)