Για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων
Ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων του 7ου και 10ου ΓΕΛ Περιστερίου

Την Παρασκευή 8/5/2020 στις 18:00, μετά από σχετικό αίτημα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων του 7ου και 10ου ΓΕΛ Περιστερίου, με τους Διευθυντές των Σχολείων αυτών, με αντικείμενο την επικείμενη επανέναρξη των μαθημάτων στις 11/5 για τους μαθητές της Γ Λυκείου και στις 18/5 για τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων, μετά τα μέτρα λόγω κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και της περιήγησης στους χώρους των Σχολείων διαπιστώθηκαν τα εξής:

 • Η διαρρύθμιση των τάξεων της Γ Λυκείου που θα επαναλειτουργήσουν στις 11/5, καλύπτει ικανοποιητικά τις απαιτήσεις του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας. Αυτό όμως δεν εξασφαλίζεται για το σύνολο των 3 τάξεων των 2 σχολείων που προβλέπεται να επαναλειτουργήσουν στις 18/5. Τα λυόμενα που βρίσκονται στην αυλή του σχολείου είναι εντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ και δεν πρέπει να λειτουργήσουν, ενώ υπάρχουν αίθουσες χωρίς δυνατότητα εξαερισμού.

 • Δεν καλύπτονται, ούτε στο ελάχιστο, οι απαιτήσεις για τήρηση αποστάσεων, στα γραφεία των καθηγητών.

 • Υπάρχει φαινομενική επάρκεια προσωπικού καθαριότητας (5 συνολικά καθαρίστριες για τα δύο σχολεία). Το προσωπικό όμως αυτό προέρχεται από τα προς το παρόν κλειστά δημοτικά σχολεία ή άλλες υπηρεσίες του Δήμου και βέβαια θα επιστρέψει εκεί όταν αυτά ξαναλειτουργήσουν, ενώ μία καθαρίστρια είναι συμβασιούχος μειωμένου ωραρίου.

 • Από αναλώσιμα προστασίας υπάρχει μόνο μία φιάλη αντισηπτικού του 1 λίτρου ανά αίθουσα, η οποία έχει σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας.

 • Υλικά καθαριότητας, γάντια και 25 μάσκες αγοράστηκαν από το σχολείο, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια αύξηση ή έκτακτη δόση στην επιχορήγησή του.

 • Μέσα στο σχολείο δεν υπάρχουν βρύσες για να πιουν οι μαθητές νερό, δεδομένου ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι ζέστες. Μία βρύση κοντά στην είσοδο του κτιρίου ή οι βρύσες στις τουαλέτες είναι ξεκάθαρο ότι θα δημιουργούν συνθήκες συγχρωτισμού.

 

Με βάση τα παραπάνω δηλώνουμε τα εξής:

 • Το Υπουργείο πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, με αξιοπρεπείς συνθήκες μάθησης, σε τάξεις ευρύχωρες, ευάερες και με επαρκή καθαριότητα.

 • Επανέρχεται για πολλοστή φορά η ανάγκη δημιουργίας νέου σύγχρονου σχολείου, στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί από τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ) στο τέρμα της οδού Ιωαννίνων, το οποίο είναι πάγιο αίτημα του συνόλου της σχολικής κοινότητας επί σειρά ετών.

 • Ζητάμε πρόσληψη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας.

 • Απαιτούμε να σταλούν άμεσα επαρκή μέσα προστασίας και αναλώσιμα καθαριότητας για το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Ούτε ένα ευρώ από τους γονείς για την προμήθειά τους.

 • Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με την παροχή νερού, είτε με τοποθέτηση βρυσών στο σχολείο, θέμα το οποίο έχει τεθεί από το παρελθόν στον Δήμο, είτε με την αγορά φιαλιδίων νερού με έξοδα της σχολικής επιτροπής.

 • Είμαστε αντίθετοι σε κάθε σκέψη ή απόπειρα on line μετάδοσης των μαθημάτων, καθώς θα μετατρέψουν τα σχολεία σε ριάλιτι, χωρίς καμία εξασφάλιση τήρησης προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

Γιάννης Κατεβάτης

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων
και Κηδεμόνων 7ου ΓΕΛ Περιστερίου

Κώστας Λεμπέσης

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων
και Κηδεμόνων 10ου ΓΕΛ Περιστερίου

 

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Σχολική Ψυχολογία: Το ανερχόμενο μοριοδοτούμενο σεμινάριο για χιλιάδες αναπληρωτές

 

Βρες μαθητές σε όλη την Ελλάδα και κλείσε ιδιαίτερα μαθήματα στο αντικείμενο που διδάσκεις

 

 

 

σχετικά άρθρα

Μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των ΑΕΙ (Πίνακας-Ονόματα)
Μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των ΑΕΙ (Πίνακας-Ονόματα)
Δείτε αναλυτικά το έγγραφο με τις μετάταξεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των Α.Ε.Ι.
Μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των ΑΕΙ (Πίνακας-Ονόματα)
Το Χρονικό του …παραλόγου
Το Χρονικό του …παραλόγου
«Μια ημέρα φθινοπωρινή, καθώς κίνησα να πάω στη δουλειά μου, σε ένα δημόσιο σχολείο» - Γράφει ο Τίμων Παπαδόπουλος
Το Χρονικό του …παραλόγου