Θεσσαλονίκη: «Αποχή» από την εξ αποστάσεως διδασκαλία ξεκίνησαν ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εφόσον ανεστάλησαν οι συμβάσεις τους
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών στα Εκπαιδευτήρια “Νέα Γενιά Ζηρίδη»,  που ξεκίνησαν  αποχή από την εξ αποστάσεως διδασκαλία, την οποία καλούνται να υλοποιήσουν ενώ έχει σταματήσει η μισθοδοσία τους!

Πρόκειται για τη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε συνθήκες πανδημίας.

Μετά την απεργιακή δράση  των εργαζομένων στην Ιόνιο σχολή, που κατέγραψε μια σημαντική νίκη-σταθμό, το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί στα Εκπαιδευτήρια “Νέα Γενιά Ζηρίδη». 

Η διοίκηση έχει αναστείλει τη λειτουργία τους παρανόμως, ωστόσο οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να παρέχουν εκπαιδευτικό έργο εξ αποστάσεως. Μέχρι τώρα έχει καταβληθεί από τη διοίκηση μόνο ένα μέρος της μισθοδοσίας του Μαρτίου 2020, που αντιστοιχεί στην πρώτη εβδομάδα μαθημάτων που πραγματοποιήθηκαν  και παροτρύνει το εκπαιδευτικό προσωπικό να συνεχίσει αμισθί το έργο του μέχρι την έναρξη των διακοπών του Πάσχα!  

Για άλλη μια φορά επανέρχεται το ζήτημα της παράνομης αναστολής των συμβάσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και της απαίτησης της εργοδοσίας για " μαύρη και τζάμπα" τηλεργασία πληρωμένη από το κρατικό επίδομα και από τα δίδακτρα των γονέων.

Η πανδημία αποδεικνύεται άλλη μια ευκαιρία για  επιχειρηματικούς κύκλους στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, εντείνοντας το σκηνικό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης της εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Η Α΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων στα Εκπαιδευτήρια “Νέα Γενιά Ζηρίδη», όπως και όλων των συναδέλφων στην ιδιωτική εκπαίδευση που αντιστέκονται στις κυβερνητικές πολιτικές και την εργοδοτική αυθαιρεσία, και ζητά την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους .

Μέτρα προστασίας και στήριξης όλων των εργαζόμενων
ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πολλαπλό βιβλίο
Αναβρασμός στην εκπαίδευση για το «Πολλαπλό Βιβλίο» – Αίτημα για παράταση και διάλογο
Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για ασφυκτικές προθεσμίες και ζητούν τη μεταφορά της διαδικασίας στο νέο σχολικό έτος, ώστε η αξιολόγηση των βιβλίων να...
Αναβρασμός στην εκπαίδευση για το «Πολλαπλό Βιβλίο» – Αίτημα για παράταση και διάλογο
ηφαι
Σαντορίνη: Η ανακάλυψη στον βυθό που αλλάζει τα δεδομένα για το ηφαίστειο Κολούμπο
Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει άγνωστη τεκτονική δομή και φωτίζει τη σχέση σεισμών, ρηγμάτων και ηφαιστειακής δραστηριότητας
Σαντορίνη: Η ανακάλυψη στον βυθό που αλλάζει τα δεδομένα για το ηφαίστειο Κολούμπο
Κούβα: Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι κατασκευάζουν πρόσχημα για στρατιωτική επίθεση
Κούβα σε κατάσταση συναγερμού: Ακυρώνονται πτήσεις, κλείνουν ξενοδοχεία εν μέσω φόβων για κλιμάκωση με τις ΗΠΑ
Η οικονομική κρίση βαθαίνει, οι ελλείψεις γονατίζουν τη χώρα και οι δηλώσεις Τραμπ εντείνουν την ανησυχία στην Αβάνα
Κούβα σε κατάσταση συναγερμού: Ακυρώνονται πτήσεις, κλείνουν ξενοδοχεία εν μέσω φόβων για κλιμάκωση με τις ΗΠΑ