Συμμετοχή σε αιμοδοσία
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου

Ο νέος κορονοϊός έχει προκαλέσει μείωση των αποθεμάτων αίματος. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) έχει ήδη απευθύνει έκκληση για αιμοδοσία προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια της χώρας σε αίμα.

Το αίμα σώζει ζωές, ιδιαίτερα σε περιόδους πανδημίας. Τις τελευταίες ημέρες, τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 20%, λόγω της επιφυλακτικότητας των πολιτών να αιμοδοτήσουν μέσα στο νοσοκομειακό περιβάλλον.

Με στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η προσφορά αίματος στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, απευθύνουμε κάλεσμα σε τακτικούς και νέους αιμοδότες που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, για αιμοδοσία:

  • στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου που συνεχίζει τη λειτουργία του (ανεξάρτητη είσοδος για τους αιμοδότες) και

  • στο προσωρινό Τμήμα Αιμοδοσίας που θα λειτουργήσει από Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 και κάθε Δευτέρα – Τετάρτη (πλην της 25ης Μαρτίου) – Παρασκευή, 10.00’-13.00’ , στον προθάλαμο του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (είσοδος από τον Άγιο Διονύσιο)

προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες σε αίμα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

 

Σε αυτή τη δύσκολη για όλους μας περίοδο η επίδειξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ. Αν εξαντληθούν τα αποθέματα αίματος, άνθρωποι που χρήζουν μετάγγισης θα κινδυνεύσουν να χάσουν τη ζωή τους!!!

 

Το αίμα μπορεί να κυκλοφορεί για πάντα αν συνεχίζουμε να το δωρίζουμε.

 

σχετικά άρθρα

Για την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο
Για την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο
Το ζητούμενο δεν είναι να κατηγοριοποιήσουμε σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές, σκοπός δεν είναι να δημιουργήσουμε σχολεία αρίστων, αλλά άριστα...
Για την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο