Κλειστά σχολεία: Τα μέτρα για τους εργαζόμενους γονείς
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα υπογραφεί άμεσα, θα θεσμοθετηθεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς

Πρόκειται για γονείς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών, σύμφωνα με ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Εκδίδεται άδεια ειδικού σκοπού για έναν από τους δύο γονείς, με πλήρεις αποδοχές, έως τις 10 Απριλίου. Για κάθε τέσσερις ημέρες απουσίας, μόνο η μία θα προσμετράται ως άδεια του εργαζόμενου.

Εάν ο ένας γονέας λάβει ειδικού σκοπού, ο άλλος δεν δικαιούται. Εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται, ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού.

Επίσης ανέφερε ότι το κράτος θα επιδοτεί το 1/3 των αποδοχών για όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, κατά τη διάρκεια της άδειας, ενώ για όσους εργάζονται στο δημόσιο θα λαμβάνουν τις πλήρες αποδοχές τους από το κράτος.

Επιπλέον, στην Πράξη Ειδικού Περιεχομένου που κυρώνει η Κυβέρνηση προβλέπεται ενίσχυση των πιστώσεων του Υπουργείου Υγείας μέχρι όποιου ποσού απαιτηθεί.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 10 Μαρτίου, αποφασίστηκε αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για 14 ημέρες, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα φροντιστήρια.

σχετικά άρθρα