Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Αιτήσεις για το εντατικό θερινό σεμινάριο βιοηθικής
Η πρόοδος στους τομείς της βιολογίας και της ιατρικής μπορούν να διευρύνουν τις επιστημονικές δυνατότητές μας, ωστόσο υπάρχουν πολλά ερωτήματα ως προς τον τρόπο που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες.

Και αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να συμπληρώσει ο τομέας της Βιοηθικής.

Η Ακαδημία Stavros Niarchos Foundation Bioethics Academy (SNFBA), που διανύει τον δεύτερο χρόνο της, έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινό σχετικά με τον τομέα της Βιοηθικής στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία συνεργασία μεταξύ του Berman Institute of Bioethics του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και της Έδρας Βιοηθικής του Swiss Federal Institute of Technology (ETH), η οποία υλοποιείται με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η Ακαδημία θα προσφέρει προγράμματα που θα υλοποιούνται στην Αθήνα, τη Ζυρίχη και Βαλτιμόρη.

Στο πλαίσιο της Ακαδημίας, θα πραγματοποιηθεί ένα εντατικό θερινό σεμινάριο βιοηθικής, από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα. Το πρόγραμμα συντονίζεται από τους καθηγητές Jeffrey Kahn, Διευθυντή της Έδρας Andreas C. Dracopoulos του Berman Institute, και την Έφη Βαγενά, Επικεφαλής του Health Ethics and Policy Lab στο ETH. Τα σεμινάρια και οι συζητήσεις σε μικρές ομάδες, θα επικεντρωθούν σε ηθικά ερωτήματα που σχετίζονται με τις κλινικές δοκιμές και τις δοκιμές σε ανθρώπους.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το θερινό σεμινάριο έχει ξεκινήσει, και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Μαρτίου, 2020, εκτός εάν συμπληρωθούν νωρίτερα οι 50 διαθέσιμες θέσεις.

Στο σεμινάριο μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής ερευνητές βιοϊατρικής, κλινικής ιατρικής, βιοτραπεζών και όσοι εμπλέκονται ή συμμετέχουν σε επιτροπές ηθικής και δεοντολογίας.

σχετικά άρθρα

«Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» - Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
«Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» - Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Δείτε αναλυτικά τις διατάξεις του νέου εκπαιδευτικού νομοσχεδίου
«Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» - Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας