Ένα εκπληκτικό animation από μαθητές δημοτικού για τις φωτιές στην Αυστραλία (Βίντεο)
Koalition: Το stop motion animation που κερδίζει τις εντυπώσεις

Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του stop motion animation workshop τού επί χρόνια συνεργάτη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου Thomas Künstler 

Ένα εκπληκτικό stop motion animation ετοίμασαν τα παιδιά της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λεΐκων, με την καθοδήγηση του πρωτοπόρου κινηματογραφιστή Thomas Künstler, το οποίο και προβλήθηκε στην τελετή λήξης του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που διεξήχθη το προηγούμενο διάστημα στην Καλαμάτα.

Η ταινία animation “ΚΟALITION” έχει θέμα τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, και τα ζώα που αναλαμβάνουν χρέη πυροσβέστη και στο τέλος τιμωρούν τον εμπρηστή του δάσους τους. Mε πρωταγωνιστές τα κοάλα, που οργανώνουν όμως όλα τα ζώα,  και με έναν ελέφαντα-πυροσβέστη, σε αυτό τον ιδιαίτερο συνασπισμό δυνάμεων, όπως είναι και ο τίτλος της ταινίας. Τα ζώα αναλαμβάνουν  δράση και σώζουν τον κόσμο τους που καταστρέφεται από ασυνείδητους.

Οι χαρακτηριστικές φιγούρες από πλαστελίνη που έφτιαξαν τα παιδιά, “ζωντανεύουν” κινηματογραφικά, και υπό τους ήχους του “η ώρα του αποχαιρετισμού” του Μάνου Χατζιδάκη, διαδραματίζεται και η μικρή ιστορία που σκέφτηκαν και υλοποίησαν τα παιδιά της Γ’ τάξης του Δημοτικού Λεΐκων.

Ένα πραγματικά χαρούμενο βίντεο animation, παρά το δύσκολο θέμα που πραγματεύεται, μέσα από το βλέμμα των μικρών παιδιών που βλέπουν αισιόδοξα πάντα το μέλλον, περνούν τα μηνύματά τους για προστασία του περιβάλλοντος, και κυρίως επιθυμούν έναν δίκαιο κόσμο.

Μαίρη Περδικέα

Πηγή: messinialive.gr

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα