Thumbnail
Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων κα Κηδεμόνων 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΦΥΛΑΞΗ & ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΙΑ!

 

Η Δημοτική Αρχή, συνεχίζοντας την προκλητική της στάση απέναντι στα αιτήματά μας, έπειτα από την επιχείρηση φίμωσης με την απαγόρευση σε εκπροσώπους μας να πάρουν το λόγο στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και την αποκαθήλωση του πανό που αναρτήσαμε μαζί με άλλους Συλλόγους, περνάει στην επιχείρηση εκφοβισμού.

Την Παρασκευή 31/1, έπειτα από παρέμβαση του Αντιδημάρχου καθαριότητας υπήρξε τηλεφωνική κλήση από το Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού στον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Παπάγου- Χολαργού. Η αιτιολογία της τηλεφωνικής κλήσης ήταν να γίνουν «συστάσεις» ώστε το πανό που είχε επανατοποθετηθεί στη θέση του από τους Συλλόγους Γονέων την Παρασκευή 31/1 να αποσυρθεί.

Καταλαβαίνουμε ότι η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να εξηγήσει στους γονείς γιατί την ώρα που επικαλείται τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου και ασχολείται με ένα πανό, αφήνει τα σχολεία χωρίς προσωπικό καθαριότητας θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των παιδιών μας, σε μια περίοδο μάλιστα που βρίσκονται σε έξαρση οι ιώσεις.

Καταλαβαίνουμε ότι η Δημοτική Αρχή νιώθει εκτεθειμένη απέναντι στους γονείς γιατί ενώ εδώ και πολλούς μήνες είναι ενήμερη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν έχει δώσει λύση και αν πραγματικά ήθελε να δώσει λύση δε θα αντιμετώπιζε τους Συλλόγους Γονέων ως εχθρούς.

Δεν ανεχόμαστε, όμως, στις δράσεις διεκδίκησης που συλλογικά αποφασίζουν οι γονείς μέσω των δημοκρατικών τους διαδικασιών, να επιστρατεύεται ακόμα και η αστυνομία με σκοπό να εκφοβιστούμε. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη!

Όσο για τις επικλήσεις περί νομιμότητας των δράσεων μας, τους τις επιστρέφουμε. Γιατί αυτό που θα πρέπει να απαντήσει η Δημοτική Αρχή είναι ποιο νομικό πλαίσιο της επιτρέπει να αφήνει τα σχολεία μας χωρίς το απαραίτητο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τους και εκτεθειμένη την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών μας.

Καλούμε όλους τους γονείς του σχολείου μας να συμμετέχουν τη Δευτέρα 3/2 στη διαμαρτυρία στο Δημαρχείο, αφού αφήσουμε τα παιδιά μας στο σχολείο το πρωί, δράση που αποφασίσαμε ομόφωνα στην κοινή Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, στην οποία όπως μας έχει ενημερώσει θα συμμετάσχει και ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Χολαργού.

Στη διαμαρτυρία της Δευτέρας θα καταθέσουμε τις υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των γονιών και θα ζητήσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού

 

Χολαργός 31/1/2020

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αρχαία
Αρχαία Ελλάδα: Όταν η έλλειψη φρόνησης γίνεται μοίρα
Η αρχαία ελληνική γλώσσα δεν περιοριζόταν σε απλές περιγραφές συμπεριφορών· αποτύπωνε με ακρίβεια τις βαθύτερες ψυχικές και ηθικές καταστάσεις του...
Αρχαία Ελλάδα: Όταν η έλλειψη φρόνησης γίνεται μοίρα
Είσοδος σχολείου, μαθήτρια μπαίνει σε προαύλιο
Σχολεία: Ξεκινά η εβδομάδα κατά τις σχολικής βίας- Αλλαγές στα μαθήματα

Δράσεις κατά της βίας θα διενεργηθούν στα σχολεία όλης της χώρας την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, σύμφωνα με την 

Σχολεία: Ξεκινά η εβδομάδα κατά τις σχολικής βίας- Αλλαγές στα μαθήματα
PNAS
Η γραφή ίσως ξεκίνησε 40.000 χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι πιστεύαμε
Ανακαλύψεις σε σπήλαια της Γερμανίας φέρνουν στο φως σύμβολα ηλικίας έως 45.000 ετών που ενδέχεται να αποτελούν πρώιμη μορφή επικοινωνίας
Η γραφή ίσως ξεκίνησε 40.000 χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι πιστεύαμε