Αγωγή του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου κατά 26 πρώην σπουδαστών του
Αγωγή προς 26 πρώην σπουδαστές του ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου, οι οποίοι παρακολούθησαν μαθήματα, έλαβαν τις βεβαιώσεις σπουδών και δεν αποπλήρωσαν τα δίδακτρά τους, κατέθεσε η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ (Κοινοφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης - Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Δήμου Βόλου

Η κίνηση αυτή γίνεται για πρώτη φορά, καθώς στο παρελθόν, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε ξανασυμβεί κάποια παρόμοια νομική κίνηση, με το Δημοτικό ΙΕΚ να διεκδικεί αρκετές χιλιάδες ευρώ, καθώς υπολογίζεται πως κάθε σπουδαστής όφειλε από 500 έως και 1500 περίπου ευρώ, όπως γράφει σε ρεπορτάζ του το magnesianews.gr.

Στο Ειρηνοδικείο Βόλου κατατέθηκε αγωγή από την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, επιβλέπουσα αρχή του Δημοτικού ΙΕΚ, εναντίον 26 σπουδαστών της, οι οποίοι είχαν οφειλές, καθώς ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους λαμβάνοντας και τα πτυχία τους και δεν πλήρωσαν τα δίδακτρά τους. Μιλώντας για την υπόθεση στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, η νομική σύμβουλος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ κ. Κατερίνα Βλαχάβα, ανέφερε πως κατατέθηκε μία αγωγή που αφορά συνολικά 26 σπουδαστές του Δημοτικού ΙΕΚ, οι οποίοι την προηγούμενη 5ετια εγγράφηκαν στο ΙΕΚ, συμμετείχαν στα μαθήματα, έλαβαν τις βεβαιώσεις ολοκλήρωσης σπουδών, δεν είχαν όμως τακτοποιήσει τις οφειλές τους. Σύμφωνα με την ίδια, τα οφειλόμενα ποσά κινούνται από 500 έως και 1500 ευρώ και η κίνηση αυτή έγινε από την πλευρά της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, προκειμένου να μην παραγραφούν. «Στο Δημόσιο πρέπει να διεκδικούνται τα οφειλόμενα χρήματα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Βλαχάβα.

«Υπήρχαν οχλήσεις αλλά… καμία ανταπόκριση»

Μάλιστα, η νομική σύμβουλος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ επεσήμανε πως μέσα σ’ αυτά τα χρόνια υπήρχαν οχλήσεις προς τους εν λόγω σπουδαστές για να τακτοποιήσουν τις οφειλές των διδάκτρων τους και δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση. Μετά την κατάθεση της αγωγής, όπως συμπλήρωσε η ίδια, κάποιοι παλιοί σπουδαστές κινητοποιήθηκαν και πλήρωσαν όσα χρήματα όφειλαν.

Η κ. Βλαχάβα ανέφερε πως τα οφειλόμενα ποσά είναι διαφορετικά σε κάθε περίπτωση, καθώς κάποιοι μπορεί να είχαν πληρώσει ένα εξάμηνο και να χρωστούσαν τα υπόλοιπα, κάποιοι είχαν μειωμένα δίδακτρα, καθώς προέρχονταν από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ωστόσο τα ποσά ξεκινούν από 500 ευρώ και φτάνουν ακόμη και τα 1500.

Πληροφορίες θέλουν να ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε τέτοιου είδους κίνηση προς σπουδαστές του Δημοτικού ΙΕΚ, σχολιάζοντας πως άλλαξε ο νόμος κι έπρεπε να γίνει. Απαντώντας στις παραπάνω πληροφορίες η κ. Βλαχάβα ανέφερε πως δεν γνώριζε εάν είχε ή όχι ξαναγίνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, καθώς εκείνη ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2017, ενώ σχολίασε πως δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο νόμο.

 

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα