Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Όσοι φοιτούν φέτος στην ΑΣΠΑΙΤΕ (πρωην ΣΕΛΕΤΕ), για λιγότερο από δύο μήνες, θα μείνουν ξεκρέμαστοι για τα επόμενα 3 χρόνια.

To alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει την ακόλουθη επιστολή, η οποία θίγει ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά στην πιστοποίηση ΑΣΠΑΙΤΕ ενόψει των αιτήσεων για τους αναπληρωτές. Εφόσον ισχύουν όσα αναγράφονται, το υπουργείο Παιδείας οφείλει να ρυθμίσει το ζήτημα που δημιουργείται χωρίς υπαιτιότητα των ενδιαφερόμενων.

Αναμένουμε απάντηση και θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του ζητήματος.

Η επιστολή:

«Πιστεύω πως θα σας ενδιαφέρει το παρακάτω θέμα/πρόβλημα που θα δυσκολέψει όχι μόνο εμένα αλλά και πολλούς άλλους που φοιτούν φέτος στην ΑΣΠΑΙΤΕ με την ελπίδα να μπουν στους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Μόλις πριν λίγες μέρες εκδόθηκε ΦΕΚ με ενημέρωση για το άνοιγμα των αιτήσεων για αναπληρωτές.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 5 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00. Λιγότερο από 2 μήνες μετά, παίρνουμε την πιστοποίηση παιδαγωγικής κατάρτισης από την σχολή ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά δεν θα προλάβουμε να το δηλώσουμε και άρα χάνουμε ένα μεγάλο ατού, μιας και σε πολλές ειδικότητες ισχύει το παρακάτω που αναγράφεται και στο ΦΕΚ:

Οι υποψήφιοι, που διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας, προτάσσονται των υποψηφίων που δεν τη διαθέτουν στους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης. (όπως πχ και στον δικό μου κλαδο: ΠΕ89 ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ/ΠΕ89.01 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ). 

Το θέμα όμως δυσκολεύει ακόμη περισσότερο μιας και αυτή την πιστοποίηση δεν θα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για 3 χρόνια, εφόσον οι πίνακες αναπληρωτών θα "κλειδώσουν" για 3 χρόνια και όποιος μπήκε, μπήκε: "Οι ανωτέρω πίνακες θα ισχύσουν για τα τρία σχολικά έτη που θα ακολουθήσουν τη λήξη του σχολικού έτους κατά το οποίο θα λάβει χώρα η δημοσίευση των τελικών αξιολογικών πινάκων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Κατά τη διάρκεια ισχύος τους, οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης δεν τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία"

Όσοι λοιπον φοιτούν φέτος στην ΑΣΠΑΙΤΕ (πρωην ΣΕΛΕΤΕ), για λιγότερο από δύο μήνες, θα μείνουν ξεκρέμαστοι για τα επόμενα 3 χρόνια.

Έχω το πτυχίο μου από Αγγλία, έδωσα εξετάσεις ΔΙΚΑΤΣΑ για αντιστοιχία και την πήρα, έχω μεταπτυχιακό από Αγγλία, αναγνωρισμένο από την Καλών Τεχνών το οποίο μου δίνει και πιστοποίηση Αριστης γλώσσας Αγγλικών, είμαι παντρεμένη και έχω 2 παιδιά, αλλά μπορεί να είμαι και εκτός από τους πίνακες αναπληρωτών για τα επόμενα τρία χρόνια, επειδή το Υπουργείο Παιδείας δεν το γνωρίζει (έχω στείλει και εκεί emails).

Θα μπορούσε ίσως να αλλάξει η ημερομηνία των προκυρήξεων για τέλος Απριλίου (μετά το Πάσχα) ή απλά να μπει μια παράμετρος για όσους φοιτούν φέτος στην ΑΣΠΑΙΤΕ, να μπορέσουν να προσθέσουν λιγο καθυστερημένα την πιστοποίηση τους».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Υπουργείο Παιδείας: Φυλάκιση σε γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Koronoios-ekav
Κορονοϊός: Εφιαλτικές εκτιμήσεις για 100 νεκρούς την ημέρα - Ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον
Τραγικό είναι το αποτύπωμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, με τους ειδικούς να ανησυχούν για την υπερμεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον
Κορονοϊός: Εφιαλτικές εκτιμήσεις για 100 νεκρούς την ημέρα - Ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον