ΣΙΕΛ Αχαϊας για το Πολυτεχνείο - Πορεία στις 6μμ από το Παράρτημα
Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας

46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Δεν την αντιμετωπίζουμε ως μνημόσυνο, ούτε ως πανηγύρι. Δεν την βλέπουμε ως άλλον έναν αγωνιστικό εορτασμό, άλλη μια υποχρέωση. Δεν την βλέπουμε με αναπόληση, ως περασμένα μεγαλεία ενός άλλου λαού που ήξερε να αντιστέκεται. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας δείχνει τον δρόμο. Προετοιμαζόμαστε για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο.

Στο φετινό Πολυτεχνείο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα επίθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης της Ν.Δ στα δικαιώματα των εργαζομένων. Χαρακτηριστικές είναι οι αλλαγές που φέρνει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, ουσιαστικά κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, ωμή παρέμβαση στις δομές των συνδικάτων, με περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.

Ενάντια σε όλους αυτούς που καταδυναστεύουν τις ζωές μας, πρέπει να προτάξουμε το σύγχρονο Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία. Προτάσσουμε το δρόμο του αγώνα, την πάλη ενάντια στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ,  ενάντια σε νέα και παλιά μνημόνια, στην κυβέρνηση της Ν.Δ καθώς και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενάντια στο φασισμό.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έρχεται για ακόμα μία φορά να μας θυμίσει πως μόνο με την πάλη μας μπορούμε να τα πάρουμε όλα πίσω.  Χρειαζόμαστε αγώνες που θα είναι οργανωμένοι από τους ίδιους τους εργαζομένους για τους ίδιους τους εργαζομένους. Ένα εργατικό κίνημα αντάξιο των αναγκών μας, με συνελεύσεις, με οργάνωση των αγώνων, με πραγματικά μαζικές και περιφρουρημένες απεργίες, που θα μπορέσει να επιβάλλει πραγματικές νίκες.

Τα διδάγματα του Νοέμβρη παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Το ψωμί, η παιδεία και η ελευθερία δεν χαρίζονται. Η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια επίθεση στο επίπεδο των συμβόλων και των αξιών για τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Με την κατάργηση με νόμο του Πανεπιστημιακού ασύλου, με την επίθεση στις κατακτήσεις των αγώνων των εργαζομένων. Επιδιώκουν να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη τα σύμβολα του αγώνα, της συλλογικής πάλης του λαού, της αλληλεγγύης, της πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, προκειμένου να επελάσουν οι αξίες της κερδοφορίας, της εκμετάλλευσης της εξατομίκευσης.

Για το λόγο αυτό, φέτος έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καθώς και ο ιστορικός χώρος που συνδέεται με αυτή. Στη συλλογική μνήμη των εργαζόμενων και του λαού της Πάτρας, ο χώρος αυτός είναι το Παράρτημα, που πρέπει να αποτελέσει το κέντρο των εκδηλώσεων και η αφετηρία της πορείας. Το Παράρτημα πρέπει να αποκτήσει και πάλι ζωή και να συνδεθεί με τη δράση των συλλογικοτήτων, των Σωματείων και των Φοιτητικών Συλλόγων.               

Συμμετοχή του Σωματείου μας στον τριήμερο εορτασμό και στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου 15-16-17 Νοέμβρη στον ιστορικό χώρο του παραρτήματος.

Συγκέντρωση και πορεία από τον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος 17-11-2019 στις 6 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet

σχετικά άρθρα

Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Η Φαουζία Κούφι, που είναι και βουλευτής και ασκεί δριμύτατη κριτική στους Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε επίθεση μέσα από τη σελίδα της στο...
Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο
Το παιδί περίμενε στα σύνορα με την οικογένειά του να περάσει στην Ελλάδα, όμως ασθενοφόρο που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα το παρέσυρε, με...
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο