Ένωση Διευθυντών: Πραγματοποίηση του 1ου Σεμιναρίου του 6ου Επιμορφωτικού Κύκλου
Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΠΕ

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου, η έναρξη του 6ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2019-2020 της Ένωσης Διευθυντών/ντριών, με το 1ο σεμινάριο, με θέμα:

«Διαστάσεις του αποτελεσματικού σχολείου: Μύθοι και πραγματικότητες»
Εισηγητής ήταν ο Δρ.  Ρουσσάκης Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος
στην εισήγησή του  τόνισε μεταξύ άλλων ότι :

  • Το «αποτελεσματικό σχολείο» δεν ξεπηδάει από τη μια μέρα στην άλλη, επειδή θεσμοθετήθηκαν και εφαρμόστηκαν συγκεκριμένες μορφές οργάνωσης, διδασκαλίας, προγραμματισμού και αποτίμησης.
  • Η ανάδυσή του εξαρτάται από το πόσο πιστά κι επίμονα η σχολική ζωή και η εκπαιδευτική/διδακτική/μαθησιακή λειτουργία κατανοούν και επιδιώκουν να ανταποκρίνονται με συνέπεια στους βασικούς στόχους του σχολείου.

Μετά την εμπεριστατωμένη εισήγησή του ο κ. Ρουσσάκης  απάντησε σε πολλά ερωτήματα των επιμορφούμενων, ακολούθησε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός.

σχετικά άρθρα

Η Θεσσαλονίκη έδρα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
Η Θεσσαλονίκη έδρα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η σύσταση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας θα αποτελέσει ένα αναπτυξιακό εργαλείο συνεργασίας, με ιδιαίτερα...
Η Θεσσαλονίκη έδρα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας