Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται περί ‘κατάργησης' των τμημάτων και υπογράμμισε, ότι εφόσον τηρηθούν οι σχετικές ακαδημαϊκές προϋποθέσεις, θα δρομολογηθεί η έναρξη λειτουργίας τους»

Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, για αναστολή έναρξης λειτουργίας των πανεπιστημιακών τμημάτων Γεωργικής Βιοτεχνολογίας στο Αγρίνιο και Επιστημών Φυσικής Αγωγής - Αθλητισμού στον Πύργο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο Νεκτάριος Φαρμάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στη διάρκεια της οποίας «η υπουργός αποσαφήνισε ότι ο κύριος λόγος που τα δύο τμήματα σε Αγρίνιο και Πάτρα οδηγούνται σε αναστολή έναρξης λειτουργίας, είναι ότι δεν είχε προηγηθεί έκφραση γνώμης από την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση». Στο πλαίσιο αυτό, «η υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται περί ‘κατάργησης' των τμημάτων και υπογράμμισε, ότι εφόσον τηρηθούν οι σχετικές ακαδημαϊκές προϋποθέσεις, θα δρομολογηθεί η έναρξη λειτουργίας τους».

Μετά την επικοινωνία του με την υπουργό Παιδείας, ο Νεκτάριος Φαρμάκης συναντήθηκε με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, με την οποία συζητήθηκαν οι διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να δρομολογηθεί η λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων. 

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η πρύτανις «μετέφερε την πρόθεση του Πανεπιστημίου Πατρών να προχωρήσει άμεσα σε επαρκή τεκμηρίωση, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των τμημάτων».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης επανεβεβαίωσε τη στήριξή του στη λειτουργία και το έργο του Πανεπιστημίου Πατρών, τονίζοντας πως «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συντρέξει με κάθε τρόπο την ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη του κορυφαίου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Δυτικής Ελλάδας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αναστέλλει τη λειτουργία των νέων πανεπιστημιακών Τμημάτων η Νίκη Κεραμέως

Νέο μέτωπο Κεραμέως - Διγαλάκη με τους πρυτάνεις

Το ένα λάθος μετά το άλλο από το υπουργείο Παιδείας

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιατροι
Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης: Τρεις νέες δωρεάν προληπτικές εξετάσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Μάχη με την υπέρταση και τον καρκίνο: Δωρεάν αξονικές και εξετάσεις δέρματος για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους
Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης: Τρεις νέες δωρεάν προληπτικές εξετάσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Πόλεμος στην Ουκρανία
Αντίστροφη μέτρηση στην Ουκρανία: Δυτικοί αναλυτές βλέπουν de facto τέλος του πολέμου και «σημείο καμπής»
Διεθνείς αναλυτές προανέγγειλαν το τέλος των μεγάλων επιχειρήσεων στην Ουκρανία: Ο παράγοντας των αμερικανικών εκλογών και η οικονομική πίεση στο...
Αντίστροφη μέτρηση στην Ουκρανία: Δυτικοί αναλυτές βλέπουν de facto τέλος του πολέμου και «σημείο καμπής»
Μετσόβιο εμπ
Θύελλα αντιδράσεων στο ΕΜΠ: Στο μικροσκόπιο η προκήρυξη υποτροφιών με το Ισραήλ ανήμερα της συμπλήρωσης 78 χρόνων από τη Νάκμπα
ΕΜΠ: Καταγγελίες φοιτητών για «εργαστήρια πολέμου» και αλλαγή του Κώδικα Δεοντολογίας για χάρη του ΝΑΤΟ
Θύελλα αντιδράσεων στο ΕΜΠ: Στο μικροσκόπιο η προκήρυξη υποτροφιών με το Ισραήλ ανήμερα της συμπλήρωσης 78 χρόνων από τη Νάκμπα
ζαχα
Σοφία Ζαχαράκη: Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και Εθνικό Απολυτήριο: Το αναλυτικό πλάνο για τη δημόσια παιδεία
Σοφία Ζαχαράκη από το 16ο Συνέδριο της ΝΔ: «Κάνουμε στην Παιδεία βήματα που κανείς άλλος δεν τόλμησε»
Σοφία Ζαχαράκη: Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και Εθνικό Απολυτήριο: Το αναλυτικό πλάνο για τη δημόσια παιδεία