Αγωνιστική Συσπείρωση: Κάλεσμα σύσκεψης αναπληρωτών στην Κέρκυρα
"Οι περισσότεροι δυσκολευτήκαμε να βρούμε σπίτι και ήρθαμε αντιμέτωποι με τα ακριβά ενοίκια, το ξόδεμα αρκετών χρημάτων σε ξενοδοχεία και το Airbnb"

Συνάδελφοι αναπληρωτές,

Φέτος βρισκόμαστε σε ένα νησί όπου υπηρετούν 300 αναπληρωτές. Είμαστε ένας μεγάλος όγκος εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που φτάσαμε εδώ και αντιμετωπίζουμε από την αρχή της χρονιάς μια σειρά προβλήματα. Άλλοι κουβαλήσαμε εδώ τις οικογένειές μας και άλλοι χωρίσαμε από αυτές. Οι περισσότεροι δυσκολευτήκαμε να βρούμε σπίτι και ήρθαμε αντιμέτωποι με τα ακριβά ενοίκια, το ξόδεμα αρκετών χρημάτων σε ξενοδοχεία και το Airbnb τη στιγμή που πολλοί από εμάς θα αναγκαστούμε να μείνουμε χωρίς σπίτι πριν τελειώσει η σχολική χρονιά. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τα ακριβά εισιτήρια του καραβιού που για τους περισσότερους κάνει απαγορευτική την επίσκεψη στο σπίτι και τους δικούς μας. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αυθαιρεσίες της διοίκησης και του ΠΥΣΠΕ που δεν έδωσε όλα τα κενά από την αρχή με το επιχείρημα ότι πρέπει να δουλέψουν και τα σχολεία της πόλης και της υπαίθρου, λες και εμείς πρέπει να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα και να μπαλώσουμε τα κενά που οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα έχουν δημιουργήσει. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό….

Ταυτόχρονα ζούμε σε μια περίοδο που η συλλογικότητα και η ανάπτυξη αγώνων για τα δικαιώματά μας πρέπει να είναι σε πρώτο πλάνο και να μην το θεωρούμε κάτι ντεμοντέ και ξεπερασμένο!! Στο πλαίσιο αυτό καταθέσαμε σαν Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας κάλεσμα για κοινή σύσκεψη αναπληρωτών της Α/βάθμιας και της Β/βάθμιας προκειμένου να κουβεντιάσουμε για τα κοινά μας προβλήματα και να προβούμε σε κάποιες δράσεις που θα αποφασίζονταν εκεί επαναφέροντας το δίκαιο αίτημά μας για ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Οι υπόλοιπες δυνάμεις αποφάσισαν να περιμένουν τις κινήσεις της ΔΟΕ…

Οι δικές μας όμως  ανάγκες δεν μπορούν να περιμένουν τη ΔΟΕ (που ξέρουμε καλά το ρόλο της..). Προσπερνάμε λοιπόν την πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου και καλούμε σε σύσκεψη αναπληρωτών την Κυριακή 3 Νοέμβρη στις 18.30 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Χώρο σε αυτή τη σύσκεψη έχει ο κάθε αναπληρωτής που ΔΕ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ με την κατάσταση που του έχουν διαμορφώσει για να ζει.

Συνάδελφοι αναπληρωτές,

Είναι μεγάλη υπόθεση να μην παραιτούμαστε από αυτά που μας ανήκουν. Να σηκώνουμε το κεφάλι και να παλεύουμε! Τίποτα δεν κερδίζεται αν μένουμε φοβισμένοι και θεατές. Με τους αγώνες μας (απεργίες, συλλαλητήρια) όλη την προηγούμενη χρονιά αναδείξαμε έντονα τα προβλήματά μας (μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, εξίσωση αδειών με τους μόνιμους, δωρεάν μετακίνηση, επίδομα στέγασης). Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους της θεατρικής αγωγής που διεκδίκησαν το αυτονόητο δικαίωμά τους να ξέρουν όλα τα κενά πριν τη δήλωση τοποθέτησης και είμαστε δίπλα τους στην προσπάθεια εκφοβισμού τους από την διοίκηση!

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

130 γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
130 γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
Διαμαρτυρία γονέων και κηδεμόνων Δήμου Καλαμαριάς σχετικά με την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης
130 γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης