Νίκη Κεραμέως
Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως απηύθυνε χαιρετισμό κατά την 5η Συνάντηση του Άνω Διαζώματος, με τίτλο “5 χρόνια μαθητές ξεναγοί”

Το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ιδρύθηκε με την πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού Πολιτισμού Σταύρου Μπένου με στόχο την ανάδειξη και την προστασία των αρχαίων μνημείων θέασης και ακρόασης της Ελλάδας. Φέτος συμπληρώνονται πέντε χρόνια λειτουργίας του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματος του Διαζώματος: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».

Η Υπουργός παρακολούθησε με μεγάλο ενθουσιασμό τους άξονες των δράσεων του Άνω Διαζώματος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της βιωματικής εκπαίδευσης, πέρα από τα στενά όρια της σχολικής τάξης. Απευθυνόμενη σε μία αίθουσα γεμάτη μαθητές από γυμνάσια και λύκεια όλης της Ελλάδας, η κα Κεραμέως μίλησε για τη σημασία της διαγενεακής ευθύνης στην ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Συγκεκριμένα τόνισε, «εσείς παιδιά είστε που θα κληθείτε σε λίγα χρόνια να διατηρήσετε αυτή την πλούσια κληρονομιά και να την αναδείξετε στις επόμενες γενεές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Θέλω να πατήσω ένα κουμπί και να εξαφανίσω τους τουρίστες» – Η αίσθηση της έλλειψης χώρου στην Αθήνα

Προσοχή! Νέο κύμα καύσωνα από σήμερα Κυριακή με διάρκεια και κινδύνους – Ποιες περιοχές θα «καούν»

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

gada2.jpg
Εκτός ΑΣΕΠ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 126 μόνιμες προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία
Καταλυτική ευκαιρία στην ΕΛΑΣ: 126 μόνιμες θέσεις εργασίας με νέα προκήρυξη για διοικητικούς, μηχανικούς και άλλες ειδικότητες
Εκτός ΑΣΕΠ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 126 μόνιμες προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία
Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνέντευξη τύπου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Παρουσιάζει την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Ταυτότητας (EUDI Wallet)
Η εφαρμογή του EUDI Wallet προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους παρόχους υπηρεσιών μεταφορών, όπως:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Παρουσιάζει την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Ταυτότητας (EUDI Wallet)