ΚΙΝΑΛ: Ναι στο διάλογο για την Παιδεία, επανίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας
"Πιστεύουμε ότι παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές μας, μπορούμε να προσεγγίσουμε τα θέματα Παιδείας με γνώμονα τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τη νέα γενιά της πατρίδας μας, αλλά και την εθνική αναγκαιότητα για κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας"

Θετικά απάντησε στην πρόσκληση της υπουργού Παιδείας για νέο διάλογο για την Παιδεία και μεταρρυθμίσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το Κίνημα Αλλαγής.

Έθεσε όμως ως προϋποθέσεις να επανασυσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, η συζήτηση να γίνει εφ' όλης της ύλης της Παιδείας και να ξεκαθαρίσει προηγουμένως η κυβέρνηση τις σχεδιαζόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Η Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Χαρά Κεφαλίδου, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς την υπουργό Παιδείας:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση σε διάλογο και συμφωνούμε πως ο χώρος της Παιδείας αποτελεί πεδίο ευρύτερων συναινέσεων. Άλλωστε το Κίνημα Αλλαγής και κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει αποδείξει τη θετική του διάθεση.
Υπάρχει αναγκαιότητα για σταθερή και μακροχρόνια εθνική εκπαιδευτική στρατηγική και για τη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι ευρωπαϊκές και διεθνείς προκλήσεις και εξελίξεις στα θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης είναι ταχύτατες και έντονα ανταγωνιστικές.
Η καταστροφική περίοδος της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στον χώρο της Παιδείας, άφησε μια υποβαθμισμένη, χωρίς κίνητρα και ποιότητα εκπαίδευση.
Πιστεύουμε ότι παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές μας, μπορούμε να προσεγγίσουμε τα θέματα Παιδείας με γνώμονα τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τη νέα γενιά της πατρίδας μας, αλλά και την εθνική αναγκαιότητα για κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Πιστεύουμε στη θεσμική διαδικασία του διαλόγου, με την επανίδρυση και λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, όπως αυτό υπήρξε και λειτούργησε πριν από την ουσιαστική και νομοθετική κατάργησή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Προσερχόμαστε στον διάλογο με την προϋπόθεση:

 ότι θα γίνει μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα θέματα Παιδείας. Θεωρούμε ότι τα προβλήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης συνδέονται άμεσα με τη φιλοσοφία, τη δομή και τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 είναι γνωστές οι πάγιες θέσεις του Κινήματος Αλλαγής, αλλά επιθυμούμε να γνωρίζουμε – επειδή εσείς είστε η Κυβέρνηση - τις θέσεις σας και τις σχεδιαζόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις σας στα θέματα Παιδείας.

Με εκτίμηση,

Η Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
«Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί» σημειώνει σκωπτικά σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος -...
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα