panepistimio leukosias
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο παγκόσμιος οργανισμός QS World University Rankings κατάταξε τα τελευταία δύο χρόνια το Πανεπιστήμιο στις θέσεις 106 και 91, στην Περιφέρεια Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA Region)

Τα αποτελέσματα του “QS World University Rankings: EECA” για το 2020, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στις 15 Οκτωβρίου 2019, τοποθετούν και πάλι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια της περιοχής, η οποία αποτελείται από 24 χώρες (μεταξύ τους η Ρωσία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Κροατία, η Ρουμανία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Τουρκία, η Ουκρανία) και στην οποία λειτουργούν περίπου 1,800 πανεπιστήμια. 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στα κορυφαία πανεπιστήμια στην περιφέρεια Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (Emerging Europe and Central Asia - EECA), ανάμεσα σε περισσότερα από 568 πανεπιστήμια που αιτήθηκαν και αξιολογήθηκαν (από τα οποία τελικά φέτος ταξινομήθηκαν τα 354 καλύτερα).

Η επιτυχία ορόσημο της κατάταξης του περασμένου έτους συνεχίστηκε με εξαιρετικά αποτελέσματα και φέτος, σε δείκτες σχετικούς με τη διεθνοποίηση και τις ερευνητικές προσπάθειες του Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διατήρησε τη σχετική του θέση στην κατατάσσουσα κατά το τρέχον έτος λίστα κατατάξεων EECA, η οποία είδε την προσθήκη 53 νεοεισερχομένων ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του Πανεπιστημίου Κύπρου (στην θέση 96) ως το μοναδικό άλλο πανεπιστήμιο της Κύπρου που κατατάσσεται από το QS World University Rankings.

«Τα συγκεκριμένα αυτά αποτελέσματα είναι αξιοσημείωτα σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από την πλέον δυναμική ανάπτυξη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ιδιαίτερα όταν αναλογιστεί κανείς τον μεγάλο αριθμό άλλων πανεπιστημίων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή», ανέφερε ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς, Αντιπρύτανης Έρευνας και Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. «Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για τη συμπερίληψή μας στη λίστα αυτή, σταθερά ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια της διευρυμένης κατάταξης του 2020, ιδιαίτερα ικανοποιημένοι αφού αξιολογηθήκαμε μαζί με περισσότερα από 568 άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα της περιοχής», συνέχισε ο Αντιπρύτανης Φελλάς.

«Τα αποτελέσματα της κατάταξης του QS αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά τον διεθνή χαρακτήρα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και αποτελούν επιβεβαίωση της ευρύτερης προσπάθειας διεθνοποίησης του αλλά και των επιτευγμάτων του στην έρευνα. Μεταξύ άλλων δεικτών, το Πανεπιστήμιο παρουσίασε αξιοσημείωτη βελτίωση στις αναφορές των ερευνητικών άρθρων που δημοσίευσαν τα μέλη ΔΕΠ, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αναγνώριση της έρευνας του Πανεπιστημίου από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα», σημειώνει ο Καθηγητής Δημήτρης Δρικάκης, Αντιπρόεδρος Διεθνών Συνεργασιών του Πανεπιστημίου.

Αναφερόμενος στην φετινή κατάταξη στη λίστα του QS EECA University Rankings, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, επισήμανε ότι «η κατάταξη στην 106η θέση αποτελεί μια ισχυρή απόδειξη για την ποιότητα του Πανεπιστημίου, τη συνεχή προσήλωση στην καινοτομία και την έρευνα, τη διεθνοποίηση, καθώς και την συνεχώς αυξανόμενη διεθνή του φήμη». Ο Πρύτανης Πουγιούτας ολοκλήρωσε ευχαριστώντας τα μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου για την εξαιρετική δουλειά τους, την οποία χαρακτήρισε ως τον «κύριο παράγοντα των συνεχών επιτυχιών του Πανεπιστημίου στις διεθνείς πανεπιστημιακές λίστες κατάταξης»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λειψυδρία
«Super Ελ Νίνιο» προ των πυλών: Προειδοποίηση Ζιακόπουλου για έντονο κλιματικό επεισόδιο
Ισχυρή ενίσχυση του φαινομένου αναμένουν οι μετεωρολόγοι – Πιθανές παγκόσμιες επιπτώσεις και αύξηση της θερμοκρασίας το 2026
«Super Ελ Νίνιο» προ των πυλών: Προειδοποίηση Ζιακόπουλου για έντονο κλιματικό επεισόδιο
προσφυγικα
Προσφυγικά Αλεξάνδρας: Σε κρίσιμη κατάσταση απεργός πείνας – Στα 38,6 κιλά η Suzon Doppagne
Σοβαρή επιδείνωση της υγείας των απεργών πείνας καταγράφουν οι γιατροί της Κοινότητας – Συνεχίζεται η κινητοποίηση στα Κατειλημμένα Προσφυγικά
Προσφυγικά Αλεξάνδρας: Σε κρίσιμη κατάσταση απεργός πείνας – Στα 38,6 κιλά η Suzon Doppagne
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες 2026: Επίδομα 1.000 ευρώ για επιτυχόντες – Ποιοι το δικαιούνται
Μόνιμη οικονομική ενίσχυση για μαθητές αγροτικών οικογενειών που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των εξετάσεων
Πανελλήνιες 2026: Επίδομα 1.000 ευρώ για επιτυχόντες – Ποιοι το δικαιούνται