Ταινία μαθητών για το bullying στο COSMOTE HISTORY
Οι μαθητές Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, μαζί με τους καθηγητές τους, δημιούργησαν την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Η Έκθεση»

Με ποικίλες δράσεις που καλλιεργούν την κινηματογραφική παιδεία αλλά και μέσα από τον Όμιλο Κινηματογράφου, οι μαθητές Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, μαζί με τους καθηγητές τους, δημιούργησαν την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Η Έκθεση». Πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας που εξετάζει το πάντα επίκαιρο θέμα του σχολικού εκφοβισμού και τη σιωπή γύρω από αυτό, μια σιωπή που δεν είναι τίποτε άλλο παρά συνενοχή…
Η ταινία έχει λάβει το 3ο Βραβείο ταινίας μυθοπλασίας στο 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία», το 2016, και έχει προβληθεί, κατόπιν επιλογής, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Μάλιστα, πρόκειται να προβληθεί από το COSMOTE HISTORY, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στις 18.45. Επίσης, η ταινία είναι διαθέσιμη δωρεάν on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Η σκηνοθεσία είναι του Καθηγητή Εικαστικών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Θοδωρή Χρυσικού σε σενάριο δικό του και του Συντονιστή Γερμανικών, Βασίλη Τάτση με τη συνεργασία και συμμετοχή μαθητών Γ’ Γυμνασίου.

σχετικά άρθρα

Πρωτοβάθμια: Τα σχολεία που εντάσσονται στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών
Πρωτοβάθμια: Τα σχολεία που εντάσσονται στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών
Σε ΦΕΚ τα σχολεία που εντάσσονται στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2020 - 2021.
Πρωτοβάθμια: Τα σχολεία που εντάσσονται στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών