Πληροφορική και Αγγλικά με διαδραστικά μέσα θα διδάσκονται οι δύο μαθητές της Γαύδου
Τελέστηκε σήμερα ο αγιασμός στο νοτιότερο σχολείο της Ευρώπης

Πληροφορική και Αγγλικά με διαδραστικά μέσα θα διδάσκονται οι δύο μαθητές της Γαύδου, οι οποίοι παρακολούθησαν σήμερα τον αγιασμό, κατά την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης είχε τηλεδιάσκεψη με το Δημοτικό Σχολείο του νοτιότερου άκρου της Ευρώπης. Ο ίδιος ενημέρωσε πως αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση των μηχανημάτων που δώρισε η Περιφέρεια Κρήτης για να γίνονται διαδραστικά μαθήματα στο σχολείο.

Στη Γαύδο παρέστη ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Γιάννης Παρασύρης, με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανόλη Μηλιαράκη, και τον υπεύθυνο Πληροφορικής (ΠΛΗΝΕΤ), Κώστα Βερονίκη, οι οποίοι συνάντησαν στο Σχολείο τη Δήμαρχο Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, τη δασκάλα του σχολείου, Μαρία Δανά, την οικογένεια Λουγιάκη, της οποίας τα δύο παιδιά φοιτούν στο σχολείο και τον ιερέα του νησιού, πατήρ Εμμανουήλ Μπικογιαννάκη που τέλεσε τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά. Παρόντες ήταν ο αστυνομικός του νησιού, Γιάννης Κουμουδέλης, και ο Πυροσβέστης, Μύρωνας Στρατάκης, μαζί με κατοίκους του νησιού.   

«Ήθελα να είμαι κοντά σας αλλά θα το κάνω σύντομα. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά και σε ότι χρειαστείτε θα βοηθήσουμε», είπε ο Περιφερειάρχης στη συνομιλία που είχε με εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς που ευχαρίστησαν για την προσφορά των μηχανημάτων. 

Η Περιφέρεια Κρήτης δώρισε τα απαραίτητα μηχανήματα στο σχολείο για να μπορούν οι νεαροί μαθητές να κάνουν Αγγλικά αλλά και Πληροφορική από απόσταση, σε μια προσπάθεια, οι δύο μαθητές του πιο απομακρυσμένου και πιο μικρού σχολείου της Κρήτης να έχουν ίση πρόσβαση στη μάθηση.

Σημειώνεται πως το Δημοτικό Σχολείο της Γαύδου είναι το μικρότερο σχολείο της Κρήτης και το νοτιότερο της Ευρώπης με μόλις δύο μαθητές και ο διαδραστικός προτζέκτορας, οι υπολογιστές και ο λοιπός τεχνικός εξοπλισμός θα δώσουν τη δυνατότητα σε καθηγητές να διδάσκουν τα παιδιά από τα Χανιά με αμφίδρομο τρόπο, διορθώνοντας ζωντανά τα λάθη, όπως όταν ο δάσκαλος βρίσκεται στην τάξη.

best of network

σχετικά άρθρα