Thumbnail
ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης»

18ο Δ.Σχ Αχαρνών …όταν η «διαχείριση εκπαιδευτικού δυναμικού» καπελώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών…

Χωρίς υπεύθυνο δάσκαλο τάξης καλείται να λειτουργήσει, στο 18ο Δ.Σχ. Αχαρνών, το ένα τμήμα της Γ’, λόγω άδειας κυήσεως εκπαιδευτικού. Σύμφωνα με την οδηγία που δόθηκε από τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής, ο Σύλλογος Διδασκόντων, εκ των ενόντων, πρέπει να καλύψει το κενό. Το να μπαίνουν στο τμήμα εκ περιτροπής οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, για να καλυφθεί η ύλη, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει, επί της ουσίας, τόσο για τις παιδαγωγικές και μαθησιακές ανάγκες του τμήματος που δεν έχει υπεύθυνο δάσκαλο, αλλά και για το σύνολο των τμημάτων του σχολείου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καταγγέλλει το γεγονός. Στην καθημερινή σχολική πρακτική πολλές φορές, δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων έχουμε δει το ίδιο «έργο» να παίζεται με παραλλαγές! Πολλάκις ο Σύλλογός μας έχει επισημάνει και υπογραμμίσει ως επικίνδυνη την παραπάνω πρακτική, που τείνει να παγιωθεί. Τα κάθε είδους εκπαιδευτικά κενά (δασκάλων υπευθύνων τάξεων ή εκπαιδευτικών ειδικοτήτων) καλύπτονται «όπως – όπως» με σκοπό να φαίνεται ότι οι διδακτικές ώρες της για κάθε τάξη έχουν καλυφθεί!!!

Να τι σημαίνει «σωστή διαχείριση του εργατικού δυναμικού» στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού του κόστους της εκπαίδευσης» της «κανονικότητας» που ευαγγελίζεται η Κυβερνητική πολιτική, υπακούοντας στις επιταγές της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.

Για να προστατέψουμε πρωτίστως τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, καμιά ανοχή σε «βολικές λύσεις» και διαχειριστικά ημίμετρα. Απαιτούμε την άμεση κάλυψη του κενού στο σχολείο. Εφόσον δεν υπάρχει εκπαιδευτικός στη διάθεση, να γίνει νέα πρόσληψη. Δεν είναι στην ευθύνη της σχολικής μονάδας να «μπαλώνει» τα κενά, αλλά χρέος του Υπουργείου απέναντι στα παιδιά του λαού μας να εξασφαλίζει για κάθε τμήμα τον εκπαιδευτικό του!

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ               ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημόσια εκπαίδευση
Καταδίκη εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη για «σεξουαλικό υπαινιγμό» σε μαθήτρια – Τι έκρινε το δικαστήριο
Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή – Απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί περί παρερμηνείας, κρίθηκε αξιόπιστη η καταγγελία της μαθήτριας
Καταδίκη εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη για «σεξουαλικό υπαινιγμό» σε μαθήτρια – Τι έκρινε το δικαστήριο
λαζαριδης
Πανεπιστημιακοί: «Όταν η αλήθεια γίνεται διαπραγματεύσιμη» – Παρέμβαση για την υπόθεση Λαζαρίδη
Κριτική στην πολιτική διαχείριση της υπόθεσης και αιχμές για θεσμική υποβάθμιση και παραπληροφόρηση
Πανεπιστημιακοί: «Όταν η αλήθεια γίνεται διαπραγματεύσιμη» – Παρέμβαση για την υπόθεση Λαζαρίδη
kakokairia-broxi-kataigida-arxeiou.jpg
Καιρός: «Κακοκαιρία εξπρές» με βροχές και καταιγίδες – Τι δείχνει η ανάρτηση Κολυδά για τις επόμενες ημέρες
Παροδική επιδείνωση με ψυχρό μέτωπο, εκτεταμένες βροχοπτώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε Βόρεια Ελλάδα και αστικά κέντρα
Καιρός: «Κακοκαιρία εξπρές» με βροχές και καταιγίδες – Τι δείχνει η ανάρτηση Κολυδά για τις επόμενες ημέρες
panteios
Εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα: «Το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση εφικτή;»,
Μπορεί η εκπαίδευση να είναι και ποιοτική και ανθρώπινη; Μια συζήτηση στο Πάντειο που αφορά όλους
Εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα: «Το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση εφικτή;»,