Thumbnail
Εσπερινο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών

Στα πλαίσια σύμπραξης σχολείων που συντονίζει η Δ.Δ.Ε Πέλλας για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κινητικότητας ERASMUS+ KA1, με τίτλο «Μαθήματα σε Μετανάστες: οι Nέες Tεχνολογίες στη διδασκαλία και μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών», η Διευθύντρια κ. Καρύπη Μαρία και η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Κιουζέπη Μαρία του σχολείου μας, επιμορφώθηκαν από 22-30 Σεπτεμβρίου στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος ακόμη 31 εκπαιδευτικοί από Ελλάδα, Γερμανία, Σουηδία, Σλοβενία και Ιταλία.

Η  μετακίνηση αυτή ήταν η δεύτερη ροή της συγκεκριμένης σύμπραξης στην οποία συμμετείχαν, εκτός από το σχολείο μας, και τα παρακάτω σχολεία της Π.Ε Πέλλας: 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, 1ο ΕΠΑΛ Έδεσσας, Γυμνάσιο Σκύδρας, 2ο Γυμνάσιο «Κύριλλου και Μεθόδιου» Γιαννιτσών και 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών .

Ο συνεργαζόμενος Φινλανδικός οργανισμός EUNEOS ήταν ο φορέας υποδοχής και οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, μεταξύ άλλων, ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό Φινλανδικό σύστημα σε σχέση με τους νεοαφιχθέντες μετανάστες, αλλά και γενικότερα, συμμετείχαν σε εργαστήρια χρήσης  νέων λογισμικών και εκπαιδευτικών ψηφιακών περιβαλλόντων ως εργαλεία διδασκαλίας και μάθησης και επισκέφθηκαν σχολικά συγκροτήματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας υποδοχής.

Μετά την επιμόρφωση θα ακολουθήσουν εργαστήρια ενδοσχολικής διάχυσης της γνώσης, που αποκτήθηκε, και στους υπόλοιπους συναδέλφους του κάθε σχολείου, που συμμετείχε, καθώς, επίσης, και σε εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν  σε όλη την Π.Ε Πέλλας με το συντονισμό της Δ.Δ.Ε Πέλλας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οριστικά σε εφαρμογή η απαγόρευση στη χρήση τζελ νυχιών από την 1η Σεπτεμβρίου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eforia.jpg
Έρχονται 8 κίνητρα για τους συνεπείς φορολογούμενους με «λευκό Μητρώο» - Τι περιλαμβάνει το πακέτο
Τα 8 σημαντικά προνόμια για τους συνεπείς φορολογούμενους – Νέες διευκολύνσεις, γρήγορες επιστροφές φόρου και αυξημένο ακατάσχετο από το φθινόπωρο
Έρχονται 8 κίνητρα για τους συνεπείς φορολογούμενους με «λευκό Μητρώο» - Τι περιλαμβάνει το πακέτο
δασκαλα
Υπουργείο Παιδείας: Οι δύο προσκλήσεις (ΦΕΚ) για τον διορισμό 10.000 εκπαιδευτικών
Δείτε την πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας για τον διορισμό 10.000 εκπαιδευτικών σε Γενική και Ειδική Αγωγή
Υπουργείο Παιδείας: Οι δύο προσκλήσεις (ΦΕΚ) για τον διορισμό 10.000 εκπαιδευτικών
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Συγκλονιστικές εικόνες μιας ολονύκτιας μάχης: Εξαντλημένοι πυροσβέστες στο χώμα μετά τη μάχη με τις φλόγες
Μια εικόνα που καταφέρνει να αποτυπώσει όλη την ανθρώπινη πλευρά του αγώνα
Συγκλονιστικές εικόνες μιας ολονύκτιας μάχης: Εξαντλημένοι πυροσβέστες στο χώμα μετά τη μάχη με τις φλόγες
ΙΕΠ
ΙΕΠ: Η διδασκαλία της Ιστορίας περνά από τις πηγές – Όχι στη «μονοδιάστατη» διάλεξη
ΙΕΠ: Προτροπή προς τους εκπαιδευτικούς να υιοθετούν ενεργητικές μεθόδους διδασκαλίας και να αξιοποιούν ιστορικές πηγές αντί της απλής διάλεξης
ΙΕΠ: Η διδασκαλία της Ιστορίας περνά από τις πηγές – Όχι στη «μονοδιάστατη» διάλεξη