Thumbnail
Μία αναπληρώτρια γράφει...

Το alfavita.gr έλαβε και αναδημοσιεύει το μήνυμα μιας αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, η οποία μεγαλώνει μόνη της το παιδί της, ενώ ταυτόχρονα μετακινείται συνεχώς για τις ανάγκες της δουλειάς της.

Η ίδια γράφει:

"Είναι η όγδοη χρονιά που ετοιμάζω πράγματα, οχι απλά βαλίτσες, ολόκληρο νοικοκυριο. Κάθομαι απλά και τα κοιτάζω καθώς κοντευω στα τελευταία. Πάει, δεν λειτουργω πλέον.

Μέσα στις θηκες είναι και ο γιος μου, θύμα της ομηριας μου. Δεν έχει άλλη επιλογή, βλέπετε όταν είσαι ο μοναδικός εν ζωή γονιος δεν σε πονάει για σενα αλλά για το παιδί σου.

Το οτι είναι αυτός ορφανός και εγω χήρα δεν υπολογίζεται πουθενά. Είναι μια κατάσταση που ίσως σαν θεατής σου φαίνεται εύκολη αλλά μόνο αν περάσει από το μυαλό σου οτι μπορεί να σου συμβεί πανικοβαλεσαι.

Εχω άγχος που θα αλλάξει σχολείο, σπίτι, φίλους. Έχει αρχίσει πλέον να αντιδρά σε αυτή την αρρωστη και αδικη κατάσταση. Αλλά μόνο μέσω αυτής μπορώ να τον ζήσω. Πέρασε ενα καλοκαίρι κλεισμενος μέσα και ζητώντας τους φίλους του, εκεί που ήταν.

Τώρα ξανα αλλού, ξανα απο την αρχή.

Που είναι το κράτος πρόνοιας γι αυτό το παιδί; δεν είναι άραγε πράξη αδικίας να τοποθετουμαι σαν εγγαμη; δεν είναι πράξη αδικίας το παιδί μου να αντιμετωπιζεται σαν να έχει δύο γονείς; δεν είναι πράξη αδικίας να μην έχει σταθερότητα; είμαι μια μαμά με παιδί, χήρα.

Είμαι σαν τις ελεύθερες συναδέλφους που θέλουν να κάνουν οικογένεια αλλά με τις ευθύνες μιας μητέρας και ενός πατέρα μαζί. Στενοχωριεμαι για το παιδί μου που η ζωή συνεχίζει να του φέρεται άδικα.

Του ζητώ να με καταλάβει, να με βοηθήσει, μα μαμα μου λεει, είμαι μόνο ένα παιδί. Εδω δεν καταλαβαίνουν οι μεγάλοι. Πόσο δίκιο έχει κ πόσο άδικα του φέρεται η ζωή.

Αντε τώρα σηκω κ συνέχισε, άλλωστε ακόμα είναι αρχή. Καινούριο σχολείο, σπίτι, φιλοι(;). 9 χρόνια τώρα, απο τότε που ορφανεψε."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aksiologisi-dimosio_0.jpg
Ψηφιακό «βαθμολόγιο» για το Δημόσιο: Πώς οι πολίτες θα αξιολογούν τις υπηρεσίες μέσω του gov.gr
Ο στόχος της νέας εφαρμογής - Ποιοι έχουν πρόσβαση και πώς γίνεται η αξιολόγηση
Ψηφιακό «βαθμολόγιο» για το Δημόσιο: Πώς οι πολίτες θα αξιολογούν τις υπηρεσίες μέσω του gov.gr
Σερβιέτες
Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν προϊόντα περιόδου σε κορίτσια από Ε' Δημοτικού έως Γ' Γυμνασίου για 4 μήνες
Δωρεάν προϊόντα περιόδου για μαθητριες δημοτικού και γυμνασίου: Το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας
Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν προϊόντα περιόδου σε κορίτσια από Ε' Δημοτικού έως Γ' Γυμνασίου για 4 μήνες
λεωφορει
Φρίκη στη Γλυφάδα: 24χρονος τραυμάτισε 38χρονο με στιλό στο μάτι μέσα σε λεωφορείο
Το περιστατικό σημειώθηκε σε δρομολόγιο Σαρωνίδα – Ελληνικό και προκάλεσε ανησυχία στους επιβάτες
Φρίκη στη Γλυφάδα: 24χρονος τραυμάτισε 38χρονο με στιλό στο μάτι μέσα σε λεωφορείο