ΠΕΔΜΗΔΕ: Eνοποίηση κλάδων τεχνικών ειδικοτήτων
Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών ΔΕ

Η επιστημονική ένωση: «Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.Δ.ΜΗ.Δ.Ε.)» επιθυμεί σας ενημερώσει σχετικά για την προτεινόμενη προς ψήφιση ενοποίηση κλάδων τεχνικών ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (άρθρο 29 του Σχεδίου Νόμου για το Παν. Δυτικής Αττικής:

 

  • Προβλέπεται η τοποθέτηση στον ίδιο ενοποιούμενο υπηρεσιακό κλάδο ΠΕ, των Διπλωματούχων Μηχανικών αποφοίτων Πολυτεχνικών Σχολών μαζί με τους απόφοιτους των ΤΕΙ – ΚΑΤΕΕ – ΑΣΠΑΙΤΕ Μηχανολόγων, ΤΕΙ Οχημάτων, ΑΕΝ κλπ, παρά την διαφορά που υπάρχει στα τυπικά προσόντα τους.

  • Πέραν της παράδοξης πρωτοτυπίας, πάσχει και νομικά να συνυπάρχουν στον ίδιο κλάδο ΠΕ (που συστήνεται σε κάποιο Υπουργείο) κάτοχοι πτυχίων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και κάτοχοι πτυχίων τεχνολογικής εκπαίδευσης και σύμφωνα με τα ισχύοντα για το μισθολόγιο των Δημοσίων υπαλλήλων, Επίσης, εγείρονται ζητήματα σε ότι αφορά στις αναθέσεις μαθημάτων.

  • Σε περίπτωση μετατάξεως σε άλλο υπουργείο, δημιουργείται και τεχνικό πρόβλημα: δεν υπάρχουν αυτοί οι νέοι κλάδοι σε άλλο Υπουργείο, όπου επιπλέον οι δύο κατηγορίες διαφοροποιούνται σε ΠΕ και ΤΕ (κατ’ εξαίρεση και μόνο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανήκουν σε κοινό κλάδο ΠΕ).

  • Το μέτρο αυτό είναι καθαρά διοικητικού χαρακτήρα και πλήττει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

  • Για τους λόγους αυτούς, έχουν εκφράσει πέρυσι προς το Υπουργείο την αντίθεσή τους στο μέτρο αυτό και η πανεπιστημιακή κοινότητα των Μηχανικών και το Τ.Ε.Ε. (υπάρχουν στη διάθεσή μας σχετικές επιστολές και μπορούμε να σας τις κοινοποιήσουμε) καθώς και Σύλλογοι και Ενώσεις Μηχανικών.

 

Επιπλέον, αν και το επιβάλλει η συνταγματική ισότητα, απουσιάζει η πρόβλεψη για κοινή υπηρεσιακή εξέλιξη των Μηχανικών και των Τεχνολόγων Μηχανικών με τους αποφοίτους ΣΕΛΕΤΕ/ΑΣΠΑΙΤΕ  (αναγνώριση χρόνου σπουδών και για αυτούς στις  σχολές τους και στην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ).

Παρακαλούμε να εξετάσετε με προσοχή τα παραπάνω σημεία και να μην συναινέσετε στην επιχειρούμενη ενοποίηση των κλάδων.

 

 

Tο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.ΜΗ.Δ.Ε.

 

best of network

σχετικά άρθρα