Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Αθήνας
Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα,14/11/2017 , μετά από πρόσκληση του Σ.Ε.Π.-ΤΕΙ Αθήνας, κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. του ΣΕΠ-ΤΕΙ Αθήνας και του Συλλόγου Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι με θέμα  τις κινητοποιήσεις που κρίνονται απαραίτητες για την επίλυση της  κατάστασης που έχει διαμορφωθεί λόγω μεγάλης καθυστέρησης στην  πρόσληψη των έκτακτων συνεργατών .

 Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των φοιτητικών Συλλόγων ΣΔΟ και ΣΤΕΤΡΟΔ και  εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ από τον Σύλλογο των ΕΤΕΠ.

Έγιναν ομόφωνα δεκτά  τα εξής:

1.Η εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση στην υπογραφή των συμβάσεων έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία διότι η διδασκαλία μεγάλου αριθμού μαθημάτων (κυρίως εργαστηριακών)δεν έχει ξεκινήσει ακόμη αν και διανύουμε την 6η εβδομάδα διδασκαλίας.

2. Η απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση  έχει σαν συνέπεια την υποβάθμιση του επιπέδου  σπουδών που παρέχεται από το Ίδρυμα και την συνολική αναστάτωση της λειτουργίας του. Δημιούργησε ορατό πλέον κίνδυνο  απώλειας εξαμηνιαίων μαθημάτων για τους φοιτητές  και σημαντικής περικοπής εισοδήματος και ασφάλισης για τους έκτακτους συνεργάτες.

3.Η Διοίκηση του Ιδρύματος είχε ζητήσει έγκριση για 100 θέσεις εκτάκτων χρηματοδοτημένες από τα αποθεματικά του Ιδρύματος και 150 θέσεις χρηματοδοτημένες από τον Τακτικό προϋπολογισμό. Το Υπουργείο ενέκρινε 100 και 3 θέσεις αντίστοιχα βάσει της δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται. Η έγκριση μόνον 103 θέσεων δημιουργεί σοβαρό  πρόβλημα λειτουργίας για το Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 . Τα τελευταία χρόνια περικόπτονται διαρκώς οι αναγκαίες ώρες ανάθεσης διδασκαλίας σε έκτακτους συνεργάτες  ενώ αυξάνονται οι αποχωρήσεις μόνιμων μελών ΔΕΠ  λόγω συνταξιοδότησης και δεν προκηρύσσονται επαρκείς νέες θέσεις .Αυτό οδηγεί σε σημαντική επιβάρυνση των διδασκόντων αφού η αντιστοιχία φοιτητών ανά διδάσκοντα έχει ξεπεράσει κατά πολύ όλα τα επιστημονικά  αποδεκτά όρια. , Οδηγεί επίσης σε υπεράριθμες εργαστηριακές ομάδες φοιτητών με αποτέλεσμα την υποτυπώδη εκπαίδευση τους. ή την αναμονή τους σε λίστες προτεραιότητας.

4.Η ευθύνη  για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί βαρύνει την κυβέρνηση η οποία συνεχίζει  την πολιτική ελαχιστοποίησης των δαπανών για την Ανώτατη Εκπαίδευση που διαχρονικά εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επίσης βαρύνει τις Διοικήσεις του Ιδρύματος που πειθήνια δέχονται και εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική.

Κατόπιν των παραπάνω αποφασίστηκαν οι εξής αγωνιστικές κινητοποιήσεις:

1.Προειδοποιητική  24ωρη αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος την Πέμπτη 16/11/2017. και μαζική ,μαχητική Συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας  στις 11.30 για την διεκδίκηση των  αιτημάτων μας.

2.Μαζική παράσταση στην Σύγκλητο που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20/11/201

3.Διήμερη αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος  στις 21και 22/11/2017

4.Εκ νέου κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. των Συλλόγων την Πέμπτη 23/11/2017 για εκτίμηση της κατάστασης.

5.Δημοσιοποίηση των κινητοποιήσεων στον ημερήσιο τύπο με αποστολή δελτίων τύπου και συνεντεύξεις τύπου.

Καλούνται οι Φοιτητικοί Σύλλογοι όλων των Σχολών καθώς και οι Σύλλογοι Διοικητικών Υπαλλήλων ΤΕΙ-Αθήνας και ΕΤΕΠ  ΤΕΙ Αθήνας να λάβουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής και μαζικής στήριξης των κινητοποιήσεων.

Κοινός και μαζικός αγώνας διότι η Δημόσια, Δωρεάν Υψηλού Επιπέδου Ανώτατη Εκπαίδευση είναι υπόθεση όλων μας.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

 

Ο Γενικός Γραμματέας

Ευαγγελία Αντωνίου

Αλέξανδρος Σαχινίδης


best of network

σχετικά άρθρα

Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων
Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των 159 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δυετεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα μεταταχθούν σε διοικητικές...

Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση
Αναλυτικά η απόφαση - "Το πρόβλημα με την πΓΔΜ πρέπει να λυθεί και η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο άνοιγμα της ευρωπαϊκής οδού για τη...
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση