Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Για δωρεάν συγγράμματα, ενάντια στον νόμο Γαβρόγλου

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την δωρεάν διανομή συγγραμμάτων αλλά και για τη μη εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου ξεκαθαρίζουν οι φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Παρασκευής στο υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της οποίας σημειώθηκαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ που δεν τους επέτρεψαν να εισέλθουν στο κτήριο.

Σε κοινή ανακοίνωση 8 Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας αναφέρονται τα εξής:

Την Παρασκευή εκατοντάδες φοιτητές, με αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων, κινητοποιήθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας. Αιτία της κινητοποίησης ήταν η μη διασφάλισης από το Υπουργείο της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων για το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο, ο νόμος Γαβρόγλου που πέρασε «νύχτα» στα θερινά τμήματα της Βουλής, όπως και μια σειρά από εξαγγελίες που αφορούν την αποστοίχιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων από τα πτυχία (απόσπαση της παιδαγωγικής και διδακτικής από το πτυχίο των καθηγητών σχολών, οι κλάσεις στους μηχανικούς).

Η προσπάθεια των ΦΣ να μεταφέρουν τα αιτήματα των συλλογικών τους αποφάσεων, βρήκε κλειστές πόρτες και ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ. Η αδιάλλακτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και πολιτική επιλογή αποκλεισμού του χώρου, βρήκε απέναντι τους ΦΣ οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν. Η απάντηση των δυνάμεων καταστολής ήταν πρωτοφανής, με χρήση χημικών και έντονη σωματική βία στους/στις φοιτητές/τριες. Η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η οποία τίθενται ενάντια στις διεκδικήσεις των ΦΣ, ήταν να ενισχύσει με επιπλέον διμοιρίες τις δυνάμεις καταστολής.

Οι ΦΣ δεν τρομοκρατούνται, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν κόντρα στο ν. Γαβρόγλου, που έρχεται σε συνέχεια των νόμων Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου, διαλύουν το δημόσιο, δωρεάν, πανεπιστήμιο και εντείνουν την επίθεση στην προοπτική της νεολαίας. Στην ίδια κατεύθυνση στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των ΦΣ των ΤΕΙ Αθήνας/Πειραιά την επόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Παιδείας, κόντρα στο σχέδιο συγχωνεύσεων.

Καμία σκέψη για περικοπή των συγγραμμάτων και φοιτητικών παροχών

Καμία εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία τώρα

Όχι στη διάλυση του Δημόσιου, δωρεάν Πανεπιστημίου

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Ναυπηγών, ΣΕΜΦΕ, Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Τοπογράφων, Αρχιτεκτόνων

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ακαδημία Αθηνών
Ακαδημία Αθηνών: 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών στις 9 και 10 Ιουνίου
Η Ακαδημία Αθηνών και η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών (CASS) συνδιοργανώνουν το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών (9-10 Ιουνίου 2026)
Ακαδημία Αθηνών: 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών στις 9 και 10 Ιουνίου
Ο Αντώνης Σαμαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Live - Σαμαράς από Ηράκλειο: «Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση»
LIVE η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά από το Ηράκλειο Κρήτης - Σκληρή επίθεση σε Μητσοτάκη και Τσίπρα για τη woke ατζέντα
Live - Σαμαράς από Ηράκλειο: «Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση»
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα
Υπόθεση Καλαμάτας: Τι ισχύει για τα επιδόματα αναδοχής όταν η επιμέλεια ανατίθεται σε συγγενείς
Τι προβλέπει ο ΟΠΕΚΑ για τις επείγουσες περιπτώσεις και ποιοι γονείς και κηδεμόνες λαμβάνουν μέσω gov έως 750 ευρώ
Υπόθεση Καλαμάτας: Τι ισχύει για τα επιδόματα αναδοχής όταν η επιμέλεια ανατίθεται σε συγγενείς
Δικαστήρια
Γραπτός ΕΣΔΙ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για 265 θέσεις με όλα τα πτυχία ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ
ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ: Βγήκε το ΦΕΚ της χρονιάς: 265 μόνιμοι υπάλληλοι στα Δικαστήρια με εξετάσεις τον Ιούνιο – Ολόκληρη η κατανομή
Γραπτός ΕΣΔΙ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για 265 θέσεις με όλα τα πτυχία ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ