Παραιτήσεις αναπληρωτών ετοιμάζονται στην Σαντορίνη γιατί δεν βρίσκουν στέγη
Το πρόβλημα στέγασης συνεχίζεται στην Σαντορίνη

Συνεχίζεται το πρόβλημα στέγασης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα νησιά καθώς μετα την παραίτηση τριών αναπληρωτών καθηγητών στο Ρέθυμνο διότι δεν έβρισκαν σπίτι να νοικιάσουν, νέες παραιτήσεις ενδέχεται να προκύψουν στο νησί της Σαντορίνης.

Δραματική η κατάσταση εν μέσω έκκλησης από τον Δήμαρχο της Σαντορίνης για "Υιοθεσία αναπληρωτών από τους κατοίκους"

Όπως είπε στο enikos.gr ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Ανδρέας Ταξάκης, τρεις αναπληρωτές καθηγητές παραιτήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, διότι δεν έβρισκαν σπίτι να νοικιάσουν. «Ο ένας από αυτούς μου είπε ότι πλήρωσε 400 ευρώ για ξενοδοχείο μέσα σε μια εβδομάδα και απογοητευμένος αποφάσισε να παραιτηθεί. Άλλος εκπαιδευτικός νοίκιασε τελικά μια αποθήκη για να μένει. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει» επισημαίνει ο κ. Ταξάκης.

"Είμαστε εκπαιδευτικοί, δεν είμαστε τουρίστες"

Όπως αναφέρει η ΠΕΑΔ ο Δήμαρχος θυμίζοντας πολιτικό παλιάς κοπής αλήστου μνήμης και αφού απέφυγε να δώσει λύση στο πρόβλημα πετώντας το μπαλάκι σε κάθε άλλο φορέα εκτός από τον Δήμο, με ένα επικοινωνιακό τέχνασμα δηλώνει ότι «κατόπιν ενεργειών του» έλυσε το θέμα στέγασης των εκπαιδευτικών στο νησί.

Σύμφωνα με την ΠΕΑΔ , πολλοί εκπαιδευτικοί πληρώνουν 80 και 100 ευρώ τη βραδιά σε ξενοδοχεία είτε επιβαρύνουν συναδέλφους τους, από τους οποίους φιλοξενούνται. Και αυτοί που τελικά βρίσκουν στέγη πληρώνουν το ελάχιστο 350 έως 700 ευρώ, όταν ο μηνιαίος μισθός τους δεν ξεπερνά τα 900 ευρώ.Το φαινόμενο δεν παρουσιάστηκε φέτος για πρώτη φορά. Όπως λένε οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο, από το τέλος Απριλίου που ξεκινάει η τουριστική περίοδος στη Σαντορίνη, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, όσοι αναζητούν σπίτι για να μείνουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα στους ιδιοκτητών ξενοδοχείων που θέλουν να διαθέσουν τα δωμάτια σε τουρίστες.

«Πέρσι τον Απρίλιο μια νηπιαγωγός στη Σαντορίνη, επειδή ο ιδιοκτήτης του δωματίου που έμενε ήθελε να το διαθέσει σε τουρίστες, αναγκάστηκε να φύγει και πήρε άδεια από τη σχολική επιτροπή ώστε να κοιμάται μέσα στο νηπιαγωγείο μέχρι να τελειώσει η σχολική χρονιά» σημειώνει στο enikos.gr ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Θήρας, Σάββας Παντελίδης.

Από τις 17 Αυγούστου έχουμε επισημάνει το πρόβλημα στις δημοτικές αρχές. Ευαισθητοποιήθηκαν τελικά, αλλά άργησαν» λέει στο enikos.gr ο Απόστολος Λέντζας, γενικός γραμματέας του συλλόγου εκπαιδευτικών Σαντορίνης.

«Από τη Σαντορίνη τουλάχιστον 10 εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι επιθυμούν να παραιτηθούν, δεν ξέρω αν τελικά θα το κάνουν» τονίζει ο κ. Λέντζας.

σχετικά άρθρα

Κτηνωδία: Κρέμασαν σκύλο σε γέφυρα
Κτηνωδία: Κρέμασαν σκύλο σε γέφυρα
Και τον πιο αρρωστημένο νου ξεπερνά η κτηνωδία με θύμα ένα σκύλο, η οποία αποκαλύφθηκε σε γέφυρα στον καινούριο δρόμο Μεσαρά – Ηράκλειο.
Κτηνωδία: Κρέμασαν σκύλο σε γέφυρα