Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Ανακοινώθηκε σήμερα, 1η Δεκεμβρίου 2016, από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) η προδημοσίευση της Προκήρυξης Ερευνητικών Έργων για την Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/τριών του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ).

Η προκήρυξη αυτή θα αποτελέσει τη δεύτερη Δράση του ΕΛΙΔΕΚ για το 2016, που αφορά νέους επιστήμονες, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί για την υλοποίηση των ερευνητικών έργων θα ανέλθει σε 9 εκ. ευρώ.

Στόχος αυτής της δράσης του ΕΛΙΔΕΚ είναι η υλοποίηση επιλεγμένων ερευνητικών έργων υψηλής επιστημονικής ποιότητας στα οποία επιστημονικοί υπεύθυνοι θα είναι Μεταδιδάκτορες Ερευνητές/τριες. Η Δράση αυτή αναμένεται να συνεισφέρει στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για τη συγκράτηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας και την προσέλκυση νέων επιστημόνων που εργάζονται στο εξωτερικό, υποκαθιστώντας τη μονόπλευρη φυγή με μια αμφίδρομη κινητικότητα.

Στις αρχές του 2017 αναμένεται να έχουν στελεχωθεί τα όργανα του νεοσύστατου ΕΛΙΔΕΚ (Γενική Συνέλευση, Επιστημονικό Συμβούλιο και Διευθυντής) ώστε να ξεκινήσει η αυτόνομη λειτουργία του Ιδρύματος. Το ΕΛΙΔΕΚ, με συνέπεια και συνέχεια στις προκηρύξεις του, αναμένεται σύντομα να προχωρήσει στην τρίτη δράση του, η οποία αφορά στην υποβολή ερευνητικών έργων από μέλη ΔΕΠ/ΕΠ των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και από Ερευνητές Ερευνητικών Κέντρων της χώρας, ενώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017 σχεδιάζεται να προκηρυχθεί ο 2ος κύκλος της Δράσης χορήγησης υποτροφιών σε υποψήφιους διδάκτορες.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της 1ης Προκήρυξης Υποτροφιών του ΕΛΙΔΕΚ, που αφορά  Υποψήφιους Διδάκτορες, και έληξε στις 30-11-16, ο αριθμός των υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση έφτασε στους 2.114.

Η προδημοσίευση για τους Μεταδιδάκτορες Ερευνητές ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και είναι αναρτημένη στον ιστότοπό της  (www.gsrt.gr) καθώς και στον ιστότοπο του Τομέα Έρευνας & Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (erevna.minedu.gov.gr).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Υπουργείο Παιδείας: Νέες προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική (ονόματα)
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Πέμπτη 5 έως και την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026
Υπουργείο Παιδείας: Νέες προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική (ονόματα)
αλεξο
Εκπαιδευτικοί Ημαθίας: «Καταδικάζουμε τις προσβλητικές δηλώσεις της κ. Αλεξοπούλου»
Ο ΣΕΠΕ απαντά στις δηλώσεις της βουλευτού της ΝΔ και θέτει στο επίκεντρο την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα του εκπαιδευτικού κόσμου
Εκπαιδευτικοί Ημαθίας: «Καταδικάζουμε τις προσβλητικές δηλώσεις της κ. Αλεξοπούλου»
Το ΕΚΠΑ στην Πόλη
«Το ΕΚΠΑ στην Πόλη» –Συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη
Παρακολουθήστε σε βίντεο τη συναυλία που συνδιοργάνωσαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Δήμος Αθηναίων
«Το ΕΚΠΑ στην Πόλη» –Συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη
akriveia laiki agora
Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Σε οριακό σημείο τα ελληνικά νοικοκυριά λόγω ακρίβειας - Το 54% στερείται βασικά αγαθά
Η ακρίβεια οδηγεί σε στερήσεις, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για το 2025
Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Σε οριακό σημείο τα ελληνικά νοικοκυριά λόγω ακρίβειας - Το 54% στερείται βασικά αγαθά