Φίλης: Οι δάσκαλοι είναι πολύ καλοί στην γλωσσική διδασκαλία αλλά υστερούν στα μαθηματικά
"οι δάσκαλοι ενώ είναι πολύ καλοί στην γλωσσική διδασκαλία θα έλεγα εξαιρετικοί κατά γενική ομολογία, υστερούν στην διδασκαλία των μαθηματικών"

Ο Νίκος Φίλης παρερεύθηκε στην ημερίδα για τους σχολικούς συμβούλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μίλησε για την αναβάθμιση του "σχολείου της γειτονιας" και υπερθεμάτισε για τον ρόλο του δημοτικού σχολείου που είναι η καρδιά του δημόσιου σχολείου, κατ'εξοχήν σχολείο λαϊκό. Αναφέρθηκε για το χώρο του σχολείου,  ο οποίος πρέπει να είναι ελκτικός για το παιδί και όχι χώρος άγχους και συγκεκαλημένων εξεταστικών πιέσεων.

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας στο τέλος της ομιλίας του είπε πως "οι δάσκαλοι ενώ είναι πολύ καλοί στην γλωσσική διδασκαλία θα έλεγα εξαιρετικοί κατά γενική ομολογία, υστερούν στην διδασκαλία των μαθηματικών. Αυτό το θέμα δεν είναι αμιγώς ελληνικό. Και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ροπή των δασκάλων περισσότερο στις γλώσσες και λιγότερο στα μαθηματικά"

Ανέφερε μάλιστα ένα παράδειγμα από το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιταλίας

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Σχολική Ψυχολογία: Το ανερχόμενο μοριοδοτούμενο σεμινάριο για χιλιάδες αναπληρωτές

 

Βρες μαθητές σε όλη την Ελλάδα και κλείσε ιδιαίτερα μαθήματα στο αντικείμενο που διδάσκεις

 

 

 

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Ανακοίνωση για την αποδημία του καθηγητή Δανασσή-Αφεντάκη
Πανεπιστήμιο Αθηνών: Ανακοίνωση για την αποδημία του καθηγητή Δανασσή-Αφεντάκη
Τα μέλη του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Πανεπιστήμιο Αθηνών: Ανακοίνωση για την αποδημία του καθηγητή Δανασσή-Αφεντάκη