Thumbnail

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μειωμένες κατά πολύ- μέχρι και 50% και παραπάνω σε ορισμένες περιοχές - ,σε σχέση με πέρυσι,είναι οι αιτήσεις παραίτησης των εκπκών ΠΕ που υποβλήθηκαν φέτος στις Δνσεις ΠΕ από 20 του Απρίλη έως και 4 Μαίου που έληξε η προθεσμία.Οι μεγάλες μειώσεις στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις απέτρεψαν τους συναδέλφους και δεν υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης.

Μερικά παραδείγματα:

Γ Αθήνας: Σύνολο 23 εκ των οποίων 19 δάσκαλοι και 4 νηπιαγωγοί,ενώ πέρυσι είχαν υποβληθεί συνολικά 47 ( 41Δ,4 Ν,2 Ειδ.).
Δωδεκάνησα: Σύνολο 4 δάσκαλοι.Πέρυσι είχαν υποβληθεί 23 ( 15 Δ ,7 Ν, 1 Ειδ.).
Σέρρες: Σύνολο 4 ( 3Δ ,1 Ν).Πέρυσι είχαν υποβληθεί 20 ( 13 Δ ,5 Ν, 2 Ειδ.).
Βοιωτία: Σύνολο 3 δάσκαλοι.Πέρυσι είχαν υποβληθεί 8 ( 6 Δ ,2 Ειδ.).
Άρτα :Σύνολο 4 δάσκαλοι.Πέρυσι είχαν υποβληθεί 12 ( 9Δ,2 Ν,1Ειδ.).
Γιάννενα: Σύνολο 13 (8 Δ,5 Ν).Πέρυσι είχαν υποβληθεί 16 (13 Δ,1Ν,2 Ειδ.). 

Τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι οριστικά και μπορεί να μειωθεί ακόμη περισδότερο ο αριθμός, αφού οι συνάδελφοι έχουν δικαίωμα να ανακαλέσουν την αίτηση παραίτησης μέχρι 4 Ιουνίου.

Υπενθυμίζω ότι πέρυσι ο συνολικός αριθμός των παραιτήσεων στην ΠΕ ήταν 1156 εκ των οποίων 868 δάσκαλοι,169 νηπιαγωγοί,45 ΠΕ 11 και 58 ΠΕ 06.

Η μεγάλη μείωση των αιτήσεων παραίτησης,καθώς και οι τελευταίες ρυθμίσεις (νηπιαγωγεία ,ΕΑΕΠ κλπ) θα έχουν ως άμεση συνέπεια τη μείωση του αριθμού των μεταθέσεων φέτος και των προσλήψεων αναπληρωτών.

Ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρχει στις αρχές Ιουνίου όταν θα σταλούν τα οργανικά κενά στο ΚΥΣΠΕ, προκειμένου να γίνουν οι μεταθέσεις του 2016.

Δημήτρης Μπράτης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iphone
Ασφαλίστε τα δεδομένα σας: Πρώτες κινήσεις μετά από κλοπή κινητού
Πως να δράσετε άμεσα και μεθοδικά, ώστε να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα και να μειώσετε τον κίνδυνο περαιτέρω ζημίας.
Ασφαλίστε τα δεδομένα σας: Πρώτες κινήσεις μετά από κλοπή κινητού
wifi-routers.jpg
Αργό Internet; Ίσως φταίει ένας ανεπιθύμητος «επισκέπτης» στο δίκτυό σας
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου γείτονες ή ακόμα και άγνωστοι συνδέονται χωρίς άδεια στο WiFi μας, επιβραδύνοντας τη σύνδεση και θέτοντας σε...
Αργό Internet; Ίσως φταίει ένας ανεπιθύμητος «επισκέπτης» στο δίκτυό σας