Thumbnail
Βιολογία

Σχετικά με τη διατύπωση των θεμάτων στο μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Στις 16-03-2016 δημοσίευθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης το ΦΕΚ 698 – ΑΠΟΦΑΣΗ Φ.251/37802 /Α5 «Διαδικασίες σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου, με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θεσπίστηκε με το Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Στο Άρθρο 2 (του ΦΕΚ 698), αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ότι: «Τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων (π.χ. σύντομης απάντησης, ελεύθερης ανάπτυξης), οι οποίες είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας, από την εξεταστέα ύλη της τελευταίας τάξης του Λυκείου και προκύπτουν αποκλειστικά από Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων».

Arthro_2_698

Λίγο πιο κάτω στο Άρθρο 3 (του ΦΕΚ 698), διαβάζουμε ότι:

Arthro_3_698

Στο ίδιο Άρθρο 3 (του ΦΕΚ 698), σχετικά με το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού διαβάζουμε ότι:

Arthro_3_698_biology

Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν κάποιοι, είναι ότι οι ανεξάρτητες ερωτήσεις του 1ου και 2ου θέματος, μπορεί να είναι είτε σύντομης απάντησης (1ο θέμα ή και κάποια/ες στο 2ο θέμα, όπως έγινε το 2014 αλλά και το 2015, στη βιολογία κατεύθυνσης), είτε ελεύθερης ανάπτυξης (2ο θέμα) και οι οποίες είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας.

Όπως ισχύει και όλα τα προηγούμενα χρόνια, από την έναρξη ισχύος του συγκεκριμένου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: users.sch.gr/nmpantis

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραμπ
Παραλήρημα Τραμπ λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές στη Νέα Υόρκη: «Όποιος Εβραίος ψηφίσει Μαμντάνι είναι ηλίθιος»
Ο Τραμπ καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μην ψηφίσουν τον Μαμντάνι για δήμαρχο
Παραλήρημα Τραμπ λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές στη Νέα Υόρκη: «Όποιος Εβραίος ψηφίσει Μαμντάνι είναι ηλίθιος»
βοριζια
Εξελίξεις στα Βορίζια: Παραδόθηκαν οι δράστες του μακελειού
Συνολικά, εμπλέκονται έξι άτομα, ανάμεσά τους τέσσερα αδέλφια, ένας ξάδελφος και ο 39χρονος πατέρας πέντε παιδιών που έχασε τη ζωή του.
Εξελίξεις στα Βορίζια: Παραδόθηκαν οι δράστες του μακελειού
εκλογες
ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους εκπαιδευτικούς της Καρδίτσας να συμμετάσχουν ενεργά στις εκλογές για το νέο ΔΣ της...

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές