Η έρευνα πραγματοποιείται έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήσης και προκλήθηκε από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ιδρύματος Αλέξανδρος Γαρύφαλλος.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η διαρροή φαίνεται ότι συνέβη στο μάθημα της Παθολογίας, ενώ στο «κάδρο» βρίσκεται διοικητικός υπάλληλος του Πανεπιστημίου, ο οποίος εκτιμάται ότι είχε πρόσβαση στη βάση δεδομένων, όπου κατατίθεντο κάποιες μέρες νωρίτερα τα θέματα. Η ανώνυμη καταγγελία που έφθασε στην Ιατρική Σχολή, προκαλώντας την κινητοποίηση της διοίκησής της, ανέφερε ότι τα θέματα πωλούντο, έναντι οικονομικού τιμήματος, σε φοιτητές που μετείχαν στην εξεταστική διαδικασία. Κατά τις παραπάνω πηγές, η «ταρίφα» για κάθε ενδιαφερόμενο κυμαινόταν από 300 έως 500 ευρώ.
Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστος ο αριθμός των φοιτητών που πιθανότατα ενέδωσε στον πειρασμό καταβάλλοντας «φακελάκι» για να εξασφαλίσει πρόσβαση στα προς εξέταση θέματα. Πληροφορίες πάντως, αναφέρουν ότι παρατηρήθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις το τελευταίο διάστημα, από πολλούς εξεταζόμενους φοιτητές στο μάθημα της Παθολογίας.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε από πταισματοδίκη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της δωροληψίας.
Μάλιστα, η έρευνα θα φθάσει σε βάθος 3ετίας, έτσι ώστε, εφόσον επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες, να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν επιλήψιμες πρακτικές και κατά το παρελθόν.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο 2025: Ποιοι πρέπει να «τρέξουν» για έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ